3 Ekim 2022 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Kovid vakalarında korkutan gelişme

Koronavirüs vaka sayıları son bir haftada yüzde 14 oranında artış gösterdi. Bağışıklığa ve aşıya karşı dirençli olan Omicron varyantıyla birlikte vakaların yeniden artışa geçtiğine vurgu yapan yetkililer insanların artık hastalığa yakalandıklarını bile fark etmediklerini aktardı.

 

Türkiye'den Libya hamlesi

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'den üst düzey bir heyet Libya'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek.


 
Bakan Akar’dan Yunanistan açıklaması

Bakan Akar, Yunanistan'ın son zamanlardaki haddi aşan eylemlerine ilişkin, "Bazı Yunan siyasiler her fırsatta yalan söylüyor, Türkiye'yi karalıyor. Mitomaniye yakalanmışlar... Bunlara şifa diliyoruz" açıklamasını yaptı.



Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici Fiyat Endeksi eylülde yüzde 3,08 artarken, yıllık bazda yüzde 83,45 oldu.



TOGG'dan önemli fiyat açıklaması

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, son günlerde ortaya çıkan fiyat listeleri, ön sipariş-satış kampanyaları gibi spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.



Olena Zelenska, Erdoğan'a övgüler dizdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü liderliği ve diplomasi becerisiyle özellikle tahıl koridorunun dünyayı büyük bir gıda krizinden kurtardığını vurguladı.



Derbide puanlar paylaşıldı!

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş ve Fenerbahçe, golsüz berabere kaldı.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Efe 04.10.2022 07:50
    Milyon yıllık nezle gribi Korona diye dünya ya yutturdular. Zorla korkuyla ne olduğu belli olmayan ruhsatı olmayan aşıları MRN yaptılar. Şımdi her evde bir kanser vakası var bakın çevrenize. Uyan millet.
  • berceste 03.10.2022 17:56
    grip olmasın mı millet / plandemiye hizmet etmeyin
  • patoz 03.10.2022 17:45
    Öyle korkunç ve ölümcül bir hastalık ki ne yakalandığını ne de iyileştiğini farketmiyorsun. Rabbim cümlemize akıl fikir versin.
  • Zeee 03.10.2022 17:10
    İyi halt ettin
  • eeee 03.10.2022 16:46
    hadi aşıcılar 5. doza maskeleri de 10 ar kat takın . Havada uçan virüsler burnunuza falan girer :))) lan 2 yıl mal yerine koydular milleti acısı yeni çıkıyor.... uygulanan saçmalıklardan 1 tane tutan bişey söyleyin kafamı keserim :)) hiç bir dedikleri çıkmadı hamdolsun ne aşı oldum ne maske taktım .
Daha fazla yorum görüntüle