Yozgat'ın Yerköy ilçesinde Gültepe Mahallesi Akırmak Caddesi'nde, bir ailenin oturduğu 2 katlı evde patlama oldu.Doğal gaz sızıntısından meydana geldiği belirlenen patlamanın etkisiyle evin çatısı ve üst katı çöktü.İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Babanın yara almadan kurtulduğu olayda ekipler, yaralı kurtarılan anneyi Yerköy Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Enkazda kalan 6-7 yaşlarındaki çocuğu kurtarmak için ekiplerin çalışması sürüyor.

4 KİŞİ KURTARILDI

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde meydana gelen doğalgaz patlamasında 2 katlı müstakil bina çöktü, enkaz altında kalan 4 kişi sağ çıkartıldı.

VALİ POLAT: PATLAMAYA DOĞAL GAZ SIKIŞMASININ NEDEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Yozgat Valisi Ziya Polat olay yerinde yaptığı açıklamada, “Patlamanın doğal gaz sıkışmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Arkadaşlarımız inceliyorlar. Asıl neden raporlardan sonra ortaya çıkacak. Şükür herhangi bir can kaybımız yoktur. İki vatandaşımız zaten kendi imkanlarıyla çıkmıştır. Çocuğumuz da az önce çıkartıldı. Sağlık durumları iyi. Rabbimiz büyüğünden korusun. Devletimizin tüm ekip ve kurumları buradadır. Şu an için bir sıkıntı yoktur. Tekrar ekiplerimize teşekkür edip vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” dedi.

 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Fırat 05.10.2022 16:06
    Doğalgaz işiyle uğraşan bir makine mühendisi olarak cevaplamak istedim, Gaz alarm cihazları çok güvenilir cihazlar değil, 1-2 sene sonra gaz kaçağı olsada devreye girmeme ihtimalleri var. Doğalgazda en önemli güvenlik önlemi cama açılan havalandırmadır, ancak vatandaşımız oradan soğuk geliyor diye havalandırmayı kapatıyor. Doğalgaz zehirsiz, kokusuz ama çok yanıcı bir gazdır. Kokusunu kaçak anlaşılsın diye dağıtım şirketi içine katıyor. Havalandırılan ortamda sıkışıp patlama tehlikesi de ortadan kalkar.
  • Cafer 05.10.2022 12:26
    Vatandaş doğalgaz kullanmayı öğrenene kadar butür hatalar pahalıya patlıyor.Gaz kaçağını fark edememişler.Keşke gaz alarm taktırsalardı iyi olurdu.
  • Ramazan75 05.10.2022 12:19
    Çocuk kurtarıldığı anda sadece ben mı ağladım acaba?.Allah 'ım evlatlarımızı koru onları bize bağışla. Aminnn.
  • Ahmet erinan 05.10.2022 11:58
    Afad ekipler tabiki calısmalarını yapmalı ama iletisim cağındayız afad dronla ekiplerin aaltı görebilir onun icin dronda kullanılsa insanlık icin bi faydam olcaksa bi dua yeter insallah yavru cocuk bulunur