5 Ekim 2022 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

KKTC BM'ye resti çekti: Bir ay süreniz var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'de yaptığı "KKTC'nin artık tanınması gerekiyor" açıklamalarından sonra ilk kritik hamle geldi. KKTC, Rumlar’dan izin alarak görev yapan BM Barış Gücü’ne KKTC ile de anlaşma yapması için bir ay süre tanıdı.


Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine rest

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifiyle ilgili "Eğer samimiysen gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım" dedi.
   
Putin, ilhak kararını resmen onayladı!

Rusya Devlet Başkanı Putin; Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'un ilhak edilmesini resmileştiren kanunu onayladı.

Benzin ve motorine peş peşe zam

Brent petroldeki yükseliş nedeniyle 5 Ekim'den itibaren motorinin litresi 1 TL 10 kuruş, benzinin ise 62 kuruş yükseldi.


Dev şirket Türkiye’ye geliyor

Güney Koreli teknoloji firması SK On, Türkiye'ye 4 milyar doları bulacak bir yatırım kararı aldı. Firma, batarya üretecek fabrikayı Ankara yakınlarında bir alana kuracak. 
    
Filenin Sultanları Almanya'ya set vermedi!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası'nın 2. tur F Grubu'ndaki ilk maçında Almanya'yı 3-0 yendi


Barcelona'yı Hakan Çalhanoğlu yıktı!

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda İnter evinde Barcelona'yı konuk etti. İtalyanlar sahadan Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle 1-0 galip ayrıldı.
 

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Kamil 06.10.2022 09:49
    Statükonun devamı , Kıbrıs Türk Halkına zarar vermektedir . BM görüşmelerinde masa kurarak bir yere varılamamıştır . Artık Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı kabul edilmeli , tüm ambargolar kaldırılmalıdır . Tanımazlar ise , Türkiye , Kıbrıs'ı vilayet ilan eder , tanıtmasını bilir .
  • başkentli 06.10.2022 08:16
    bu tarih birgün Mareşal RTE yazacak. az kaldı.
  • KÖKSAL YÜCEL 06.10.2022 02:11
    Devlet aklı vakti saati geldiğinde neler gerekiyorsa neler yapacağını bilir. AYŞE'yi tatile çıkarır, MERAL'i sahneye çıkarır, KAMAL'i pikniğe dağa çıkarır, altılı çetenin diğerlerini zıvanadan çıkarır. Velhasıl!!!!!
  • Vatandaş 05.10.2022 22:41
    Biz Rumlara saldıracaksak BM barış gücünün aradan çekilmesini isteriz ama Rumlar Türklere saldıracaksa BM'nin orada kalması daha mantıklı değil mi? Sonradan bir çatışma çıkarsa, Türkler BM güvenlik güçlerini adadan gönderip bu çatışmalara zemin hazırladı derler. Dünya böyle görür. Bu düşünceyi dikkate alın, böyle bir tuzağa düşmeyelim.
  • Yalan 05.10.2022 22:41
    Kktc ingiliz ve rumlardan izin almadan rest degil tuvalete bile gidemez. Kendinizi kandirmayin.
Daha fazla yorum görüntüle