Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli hastalığı bulunan iki hükümlünün cezasını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürekli hastalığı bulunan iki hükümlünün kalan cezalarının kaldırılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli hastalığı bulunan iki hükümlünün cezasını kaldırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli hastalığı bulunan iki hükümlünün cezasını kaldırdı
GİRİŞ 07.10.2022 01:00 GÜNCELLEME 07.10.2022 01:33
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, 2018 yılında Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesince "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan ayrı ayrı 10 yıl 5 ay hapis ve 100 lira adli para cezası ile 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 lira adli para cezasına, 2015'te Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesince "satmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurma" suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 1000 lira adli para cezasına, 2020'de Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesince "silahla tehdit suçundan" 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen ve bu cezaları kesinleşerek Kocaeli İnfaz Hakimliğinin 23 Haziran 2021 tarihli kararıyla 23 yıl 19 ay hapis cezası olarak cezalarının içtimaına hükmedilen Hasan Şen'in (54) kalan cezası Adli Tıp Kurumunun "sürekli hastalık" raporu sebebiyle kaldırıldı.

Silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 2018 yılında İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Bilal Konakci'nin (45) kalan cezasının da Adli Tıp Kurumunun "sürekli hastalık ve sakatlık hali" raporu sebebiyle kaldırılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu kararları Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü maddesinin 16'ncı fıkrası hükmü uyarınca verdi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence af olayınyanlış. Suçluların zarar verdiği kişiler affetmeden başkası affedemez. Terör suçlusu yarın öbürgün nasıl olsa öleceğim deyip canlı bomba olup bir yerde kendini patlatırsa hesabını nasıl vereceksiniz.
    Cevapla
  • Tahir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yüz yanlış.Yüreyin yetiyorsa birde inancından dolayı hapiste olan birini af et.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Olayın içerisini tam bilmiyoruz ama su haliyle görüntü olarak yanlış yapılmış görünüyor. Bu suçlardan içeri atılanları degilde namus davasından adam vuranalrı felan cıkartsaymış
    Cevapla
  • cahil 1 yıl önce Şikayet Et
    54 yaşındaki zehir tacirinin affı olmaz idamı olur, 45 yaşındaki tahliye edilen şahısın açıklaması dahi olmaz
    Cevapla
  • Kırsehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yanlış, biri uyuşturucu diğeri terör suçlusu ne işi var bunların dışarıda, gerekirse idam edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor