Dezenformasyon ve yalan haberlere karşı düzenlemeleri içeren kanun teklifi algı operasyonlarına sığınan muhalefeti rahatsız etmeye devam ediyor. 

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın teklife tepki amacıyla beraberinde getirdiği çekiçle cep telefonunu kırması Genel Kurulda tartışmaya neden oldu.

TBMM Genel Kurulunda, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

Teklifin görüşmeleri sırasında söz alan CHP'li Erbay, basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin özellikle gençleri ilgilendirdiğini belirterek, "Buradan 2023 yılında Türkiye'nin kaderini belirleyecek 18-19-20 yaşında ilk defa oy kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum; istediğiniz yere tatile gidemiyor, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğiniz tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Bunun sebebi bu AKP iktidarı ve onun peşine takılan MHP'dir. Tek özgürlüğünüz var, o da cebinizdeki telefonlar. Eğer buradaki yasa Meclis'ten geçerse o telefonlarınızı bu şekilde kırıp atabilirsiniz." diyerek beraberinde getirdiği çekiçle cep telefonunu kırdı.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, milletin kürsüsünde bu tür hareketlerin kabul edilemeyeceğini söyleyerek, Erbay'a tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise görüşmeler sırasında fiili bir durumun yaşandığını, Genel Kurul Salonu'na getirilen çekicin, bir başka niyetle de kullanılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

Yapılan davranışın bir yaptırıma tabi tutulmaması halinde ilerleyen süreçte başkaca kesici ve yaralayıcı materyallerin Genel Kurul Salonu'na sokulmasının mümkün olabileceğini dile getiren Akçay, TBMM Başkanvekili Haydar Akar'ın durama sessiz kalmasına tepki gösterdi.

TBMM Başkanvekili Haydar Akar ise Erbay'ın niyetinin kötü olmadığının herkes tarafından müşahede edildiğini, ancak bu tür materyallerin Genel Kurul Salonu'na getirilmesinin doğru bir davranış olmadığını belirtti.

Akar, bu tür davranışların tekrarı halinde ilgili disiplin maddelerini uygulayacağını söyledi.

Yorumlar 38 Yorum Var
  • İsakaya 10.11.2022 08:42
    Hiç unutmam Demirel mitingine babamla gitmiştim . Adam bir vaadler veriyordu . Çocukduk . Anlamıyordum ama alkışlar kopunca seviniyordum . Seçimler oldu . Demirel Başbakan'a oldu . Ama hayatımızda değişen hicbirsey olmadı . Babam grevlere devam . Biz sefil yokluk devam . Orada anladimki siyaset sözle değil icraatle yapılanı mahbulmus . İyiki varsın Tayyip . İyiki liderimizsin
  • Misafir 09.11.2022 22:53
    Sen gençleri değil cebinden başka bişeyi düşünmezsin. 80 senede yapmadıklarınızı bu hükümet yapıyor. Sizin zorunuza giden bu
  • chp'ye hayir 09.11.2022 22:34
    Sahtekar chpkk
  • Vatandaş 09.11.2022 21:21
    Nerde bunun velisi kimler gönderdi bunu meclise
  • kadir 09.11.2022 21:15
    Chp vatan hainlerinin merkezi, seçmenleri vatan hainliği sevicileri
Daha fazla yorum görüntüle