Kurtulmuş: Yunanistan sırtını sıvazlayanlara güvenmesin

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş; "Sırtını sıvazlayanlara, 'yürü aslanım' diyenlere güvenmesin. Yunanistan, bölgemizdeki istikrarı bozacak haddini aşan hiçbir işin içerisinde olmasın, hiçbir adım atmasın" dedi.

GİRİŞ 13.10.2022 18:53 GÜNCELLEME 13.10.2022 19:53

Kayseri Üniversitesi'nin Develi ilçesinde bulunan Seyrani Kampüsü'ndeki programda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, dünyanın ender görülen dönemden geçtiğini aktaran Kurtulmuş; "Dünya her alanda ve hemen hemen dünyanın her yerinde büyük yeniden oluşların, altüst oluşların içerisinden geçiyor. Pandemi dolayısıyla ortaya çıkan ekonomide karşılaştığımız küresel sorunlar, sadece karşılaştığımız sorunlardan birisidir. Rusya- Ukrayna arasında devam eden aslında sadece iki ülkenin değil Rusya ile batı arasında sürecek o0lan bu savaş sadece sorunlardan birisini ortaya çıkartıyor. Mesele, dünyada uzunca süredir devam eden ve artık tamamıyla dengesizlik durumuna oturmuş olan kütrsel bir yapının var olmasıdır. Yani artık dünyada herhangi bir şekilde sorun çözme yeteneği kalmamış olan uluslararası bir sistemden bahsediyoruz. Ne bir savaşı çözebiliyor, ne bir barış sağlayabiliyor, ne göç meselesini engelleyebiliyor, pandemide gördük ki sağlık sorunlarını da çözemiyor. Tam manasıyla dengesizliğin var olduğu ve dünyadaki bütün büyük güçlerin özellikle Avrupa Birliği, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin başta olmak üzere 4 farklı bölgedeki büyük gücün dünyanın her yerinde rekabet ettiği, birbirine el ense attığı dönemden geçiyoruz" dedi.

"Yunanistan 'yürü aslanım' diyenlere güvenmesin"

Yunanistan'ın bölgedeki istikrarı bozacak hiçbir işin içinde olmaması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, "Türkiye ile arasındaki meseleleri varsa müzakere masasında çözmekten başka hiçbir yolu yoktur. Sırtını sıvazlayanlara, 'yürü aslanım' diyenlere güvenmesin. Yunanistan, bölgemizdeki istikrarı bozacak haddini aşan hiçbir işin içerisinde olmasın, hiçbir adım atmasın" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?