Lübnan'da “Yetim Dayanışması”

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından “Büüüs Büyük İyilikler” sloganıyla bu yıl 11’incisi düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri (YDG) Projesi devam ediyor.

GİRİŞ 22.10.2022 11:01 GÜNCELLEME 22.10.2022 11:06

Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinden İHH gönüllüleri, Lübnan’da yaşayan yetim çocuklarla bir araya geldi. İHH ekibi, Lübnan’ın Trablus, Beyrut, Sayda ve Beka bölgelerinde yetimlere ve yetim ailelerine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. 4 gün süren ziyaretler boyunca, 3 farklı proje hayata geçirildi.

Yetim Şenliği düzenlendi

Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri çerçevesinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde bulunan Burj al-Barajnah Filistin Mülteci Kampı’nda yaklaşık 400 yetim çocuğun katıldığı şenlik düzenlendi. Şenlikte, yöresel halk oyunları oynandı ve palyaço gösterisi yapıldı. Çocukların şiirler okudukları programda, yüz boyama etkinliği yapılırken, çocuklara ikramlarda bulunuldu ve hediyeler verildi.

600 yetim ailesine kurban payı dağıtıldı

Ziyaret kapsamında ayrıca, 600 yetim ailesine adak-akika kurban payları dağıtılırken, İHH’nın Gelir Temini Projeleri kapsamında da 5 yetim ailesine bakkal dükkanı, 1 aileye de çocuk elbiseleri dükkanı açıldı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...