22 Ekim 2022 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Eski devlet başkanı salondan çıkarıldı

Eski Çin Devlet Başkanı Hu Jintao, cumartesi günü Çin Komünist Parti'nin 20. Ulusal Kongresi'nin kapanış töreninden görevliler tarafından çıkarıldı.


Zelenski: Rusya felaket senaryosu hazırlıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın Avrupa'ya büyük bir göç tetiklemek ve Dinyeper Nehri üzerindeki bir barajı havaya uçurmak için iki felaket senaryosu hazırladığını öne sürdü.


Yunanistan’dan yeni provokasyonlar
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'ye karşı tüm Avrupa'nın kendilerini desteklediğini söylerken; Dışişleri Bakanı Dendias ise, "Türkiye bu şekilde kendi kurallarını koyamaz. Türkiye şantaj yöntemleriyle hareket ediyor" dedi. 


Dünya devinden Türkiye’ye büyük yatırım
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 6 milyar 952 milyonluk dev yatırıma hazırlanıyor. Toyota, hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil ile batarya üretim tesisi kuracak.


Sosyal konut projesi başlıyor
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi 25 Ekim'de start alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki temel atma törenine katılacak, 17 ille canlı bağlantı kurulacak.


PKK'lı terörist öğretmenlik yaparken yakalandı
PKK'nın dağ kadrosunda silahlı faaliyetlerde bulunduktan sonra yasa dışı yollarla Türkiye'ye gelen ve Viranşehir'de öğretmenlik yapan terörist Pınar Ç. yakalandı.

Alba Berlin ilk yenilgisini Anadolu Efes'ten aldı
Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Anadolu Efes, sahasında Almanya ekibi ALBA Berlin'i 78-74 mağlup etti. Anadolu Efes, ikinci galibiyetini alırken ALBA Berlin ise ilk yenilgisini yaşadı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • ERDAL 23.10.2022 10:55
    BU ÇİN'in ALLAH BELASINI VERSİN İNŞALLAH.
  • Misafir 23.10.2022 06:37
    İnsanın aklını kullanması burda gerekli, ama nefis kolayı tercih eder! Uyuşmuş beyinler misali batıla tabi olmak kolay geliyor nefislere!
  • Murat Kantin 23.10.2022 02:47
    Böyle spikerli haber yapmayın kardeşim ozaman TV açarız yada netten haber kanalı açarız.Zaman kaybı oluyor.Direkt haberin videosunu haberin altına koyun.Spikerli sunuculu haber istemiyoruz..
  • SELAMET 22.10.2022 20:50
    ÇİN HALK KOMİNİST CUMHURİYETİ.... KOMİNİZM SADECE SÖZDE İNSANA DEĞER VERİR, EŞİTLİK, HAK HUKUK DERRRR.... SADECE BU LAFLAR SÖZDE DİR BOŞTURRRR.... KOMİNİZM BIRAKIN İNSANA DEĞER VERMEYİ ESKİ DEVLET BAŞKANLARINA BİLE DEĞER VERMEYECEK KADAR LANET bir sistemdir..... Yazıkki BİNLERCE gencin beynini bir şekilde yıkayıp gençleri mahvediyorlar.....
  • aaa 22.10.2022 19:42
    Avrupa kendi cikarlari ioldugu zaman birlik filan tanimiyorlar. bunu Covid zamani maskelerin azliginda gorduk.