Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat katıldığı youtube yayında '7. Alimler Buluşması' hakkında adeta nefret kustu.

Diyarbakır'da geçtiğimiz 16 Ekim'de gerçekleştirilen Alimler ve Medreseler Birliği’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği "7. Alimler Buluşması"nı eleştiren gazeteci Kırıkkanat insanların giyim tarzlarına tahammül edemedi.

Kırıkkanat, "Türkiye'de böyle bir toplantının yapılması suç. bu toplantıları, bu konferansları, bu bağnazlıkta ortaçağ katilleri ya ortaçağ engizisyon mollaları bunlar. Uygar dediğimiz bütün ülkelere gitseler tutuklanacak adamlar bunlar. Düzgün insanların ifade özgürlüğü olmalı." diyerek katıldığı youtube yayınında haddi aşan sözler sarf etti. İşte o konuşma...

"ORTAÇAĞ KATİLLERİ BUNLAR"

Müge Kırıkkanat "Yani şaka gibi, bu örgütlerin ve bu adamların Türkiye'de olması suç. Türkiye'de böyle bir toplantının yapılması suç. Bir devlet için tehlike bu. Şuan da AKP iktidarı bu katillerin, bu toplantıları, bu konferansları, bu bağnazlıkta ortaçağ katilleri ya ortaçağ engizisyon mollaları bunlar. İran'dan beter olur. İran'da parçalanacak ama Türkiye daha çabuk parçalanır. Türkiye daha çabuk parçalanır. AKP iktidarını uyarıyorum saçmalamasınlar. Fransa'ya gitse tutuklanacak adamlar bunlar. İngiltere'ye gitse tutuklanacak adamlar. Belçika'da, İtalya'da, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Almanya'da medeni uygar dediğimiz bütün ülkelere gitseler tutuklanacak adamlar bunlar. Bu ifade özgürlüğü değil. İfade özgürlüğü işte bu programlar olmalı. İfade özgürlüğü Türkiye'yi savunan basının medyanın düzgün insanların ifade özgürlüğü olmalı." dedi.

Kaynak: Haber7

Yorumlar 549 Yorum Var
  • Vatan 37 25.10.2022 20:55
    Kırıkkanat iyice zırvalamış. Özgürlük bile kılık kıyafete göre veriliyor bu zavallı kırıkkanat ve avenelerine göre.
  • Urfalı 24.10.2022 17:14
    Süleymancıların seçim ortağı
  • Şüheda 24.10.2022 15:26
    Bu tür insan müsveddesi ne rağmen kervan yoluna devam ediyor biiznillah.
  • Bu tip ne bee 24.10.2022 14:39
    VALLAHİ sıfata baksan zaten onlar batıl taraf oldukları belli olur. Hamdolsun doğru tarafta olduğumuz için.
  • Adil 24.10.2022 14:00
    Kusura bakma ama senden daha düzgün insana benziyor o Alimler... avrupada sokaklarda onlar gibi dolasanlar var hatta kimisi Alman yani sonradan müslüman olmus ve Almanyayi ziyaret etseler onlar tutuklanmazlar cünkü Alman anayasasi: Madde 4. (1) İnanç, vicdan ve dini ve felsefi inanç özgürlüğü dokunulmazdır. (2) Dinin rahatsız edilmeden uygulanması garanti edilir. (3) Hiç kimse vicdanına karşı askerlik yapmaya zorlanamaz. Yani Almanlar sizden daha medeni sucu olmayan tutuklanmaz... Asil Ortacagda kalmis kim simdi...
Daha fazla yorum görüntüle