1993'te Ankara'daki evinin önünde bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun kardeşi Av. Ceyhan Mumcu hala sır perdesi aralanamayan cinayetle ilgili son günlerde kamuoyunun çok sık duyduğu şoke eden Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı detayını anlattı.

8 AY ÖNCE ANLATMIŞTI

8 ay önce Av. Ceyhan Mumcu, KRT TV'de üzerinden 29 yıl geçen Uğur Mumcu suikastının aydınlatılamamasının arkasında Türk Silahlı Kuvvetlerine "Kimyasal" iftirası atarak her kesimin eleştiri oklarını üzerine çeken Şebnem Korur Fincancı da olduğunu şu sözlerle anlatmıştı;

FİNCANCI SANIKLARI BİLE GÖRMEDEN ADLİ RAPOR VERDİ

Ünlü İstanbul Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, sanıkları görmüyor, muayene etmiyor. Sanıkların avukatına diyor ki, "Müvekkillerinde görüş, maruz kaldıkları işkenceleri bana yazsınlar. O yaıları bana getir, ben de bir rapor vereyim. Eşkişehir Cezaevinde sanıkları oturuyorlar. Kafa kafaya veriyorlar. Polis nasıl işkence yapar; falaka yapar, elektrik tutar, şunu yapar, bunu yapar diye hepsi bize yapıldı diye yazı yazıyorlar. Bunu avukatlarına veriyorlar.

FİNCANCI O ZAMAN İST. ÜNV. CERRAHPAŞA TIP FAK. ADLI TIP ANA BİLİM DALI BAŞKANI.

Şebnem Korur Fincancı o tarihte İst. Ünv. Cerrahpaşa Tıp Fak. Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı. Adli Rapor Başlığında koca koca bir rapor veriyor. Bunlar işkenceye uğramışlardır, ifadelerine itibar edilemez. İfadelerine itibar edilemediğine göre onların işkencenin travmasından kurtulmaları için tedavileri gerekir. Bizim hastemizde bunları tedavi edebiliriz. Bizim hastaneye gönfderin. Bu cinayetleri bize kim ısmarladı. Kimin isteği üzerine biz yaptık. 

CİNAYET, AYDINLANMASINA 2 GÜN KALA FİNCANCI'NIN RAPORUYLA SIR OLARAK KALDI

O zaman eve dönüş yasası diye bir yasa vardı ve yürürlükteydi. Belirli bir süreyle sınırlıydı. O senenin 1 Eylül'Ünde yürürlülüğü bitiyordu.  Eylül'e kadar kanıtlarıyla suçu söylerseniz, şimdiki etkin pişmanlık gibi,cezada indirim hatta berat kararı da veriliyordu.

SANIKLARA SAHTE İŞKENCE RAPORU

1 Ağustos günü geldiler. Çok ciddi iddialarda bulunacağuz, Avukat da tutmamız lazım. Bizi azmettirenleri de söyleyeceğiz. Bize bir duruşmalık süre daha verin. 29 Ağustos'a gün verildi. O gin bir avukat geldi elinde de Şebnem Korur Fincancı'nın işkence raporu. 

Sanıklarda dedi ki biz bunları yapmadık, polis bize işkence yaptı. Bu işkenceyi de  koskoca İst. Ünv. Cerrahpaşa Tıp Fak. Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Şebnem Korur Fincancı vermiş. Açıklayacağımız bir şey yok tahliyemizi istiyoruz. İşlemediğimiz suçlar işkenceyle üzerimize atıldı diye vazgeçiyoruz.

UĞUR MUMCU SUIKASTININ ÜZERİNDEN 29 YIL GEÇTİ

Ankara'daki evinin önünde 1993'te bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, köşe yazılarında Türkiye'de ve dünyada yaşanan olaylara ışık tutuyordu. Suikastı, İBDA-C ve Hizbullah gibi örgütler üstlense de aradan geçen 29 yıla rağmen cinayetin üzerindeki sis perdesi aralanamadı.

Yorumlar 76 Yorum Var
  • Utku 29.10.2022 06:36
    Uğur mumcu ozamanlar Turgut Özal beyle iyi çalışıyordu araları iyiydi güneydoğu raporu hazırlıyordu..bunu görenler Uğur mumcuyu öldürdüler..ondan sonra ..Özal'a öldürdüler yani düşman belli ülkemizin kalkınmasını istemeyenler.
  • Bülent DUMAN 27.10.2022 15:32
    sağ olsun avukat hanım.bunun peşini niye bıraktı.bu sahte raporları mahkemeye sunması lazımdı.bu kadın hala görevde.yaptıkları suç
  • Heykel yapalim 27.10.2022 14:41
    Bu kadının derin araştırılması lazım.her ihanetin içinde dahli var
  • Talat 27.10.2022 14:21
    Bu zihniyetlerden kurtulması gerekiyor bu vatanın ALLAH bir an önce bunun gibi şeref vatan yoksunlarının yok etsin
  • Misafir 27.10.2022 01:42
    Uğur Mumcu yu bu şekilde ortadan kaldiran ancak bu işlerde çok tecfübeli gizli bir örgüt olmalı o da kesin Mason örgütleri dir
Daha fazla yorum görüntüle