Yargıtay'dan sayaç kararı! Aidat detayı dikkat çekti

Yargıtay 5. Hukuk Dairesi, Malatye'da iki ay boyunca aidatını ödemediği gerekçesiyle sıcak su sayacı sökülen vatandaş hakkındaki temyiz incelemesini tamamladı.

GİRİŞ 29.10.2022 07:52 GÜNCELLEME 29.10.2022 10:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Malatya'da aidatını iki ay boyunca ödemeyen site sakinlerinin sıcak su sayacının sökülmesi kararlaştırıldı. Söz konusu kararın yasaya aykırı olduğunu iddia eden site sakini K.A., 1. Etap Toplu Yapı 11. Blok Malikler Genel Kurulu'nun "iki ay üst üste aidat ödemeyen kat malikinin sıcak su sayacının sökülmesine" ilişkin kararın iptaline karar verilmesi için yerel mahkemeye başvurdu.

Mahkeme, site genel kurulunun aldığı kararın iptaline hükmetti. Bunun üzerine site yönetimi, karara itiraz etti ve dosya Yargıtay 5. Hukuk Dairesi'ne geldi.

Daire dosyayla ilgili olarak temyiz incelemesini tamamladı. Daire heyeti, yerel mahkemenin verdiği karar iptal hükmünü onadı. Kararda, şu ifadeler kullanıldı:

"Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı kanıtlar ile yasal gerektirici sebeplere göre, verilen kararda bir isabetsizlik bulunmadığından yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun olan hükmün onanmasına oybirliğiyle karar verildi."

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Site de oturmak demek kışlada oturmaktan daha beter.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Site yönetimi saçmalamış. Böyle zorlık yapacağına her ödemediği aidat için icra takibi başlatsaydı yeterliydi elinde sonunda o para alınacaktır. Ayrıca bir süre böyle devam ederse sitede oturan diğer komşuların tamamının oyuyla kendi evi dahi olsa siteden tahliyesinin kararı alınabilirdi. Bu yaptıkları demir kıran baş kesenlik olmuş
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    para ôdemeyen sıcak su alamaz biz kerizmiyiz elalemin hamam parasını ödeyelim hakimler kusura bakmasın bu şebeke suyu deyil lüks olan sıcak su parası olmayan lüks yaşayamaz hakimler acıdıysa parasını onlar ödesin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani yine hakli madur oldu. Adam aidati odemesin. Bedavaya isinmaya devam etsin. Kanunlarimiz ne yazikki aidati odemeyen uc kagitcilari koruyor. Sunada parantez acalim. Maddi gucu bitmistir. Batmistir. Onlar ayri mevzu. Yuzde 90 parasi olupta vermeyenlerden bahsediyoruz.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    iktidarı yıkma uğruna adaletinde suyu çıkardılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...