Evlat nöbeti tutan aileler Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla üzerinde Türk bayrağı bulunan balon uçurdu. Evlat nöbetine bir aile daha katıldı, sayı 319'a yükseldi.

Evlat nöbeti tutan aileler Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı
Evlat nöbeti tutan aileler Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı
GİRİŞ 29.10.2022 16:06 GÜNCELLEME 29.10.2022 16:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 1153'üncü gününde sürüyor.

Evlat nöbeti tutan anne ve babalar, HDP il binası önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla üzerinde Türk bayrağı bulunan balonları uçurdu.

Aileler adına açıklama yapan Süleyman Aydın, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, evlat mücadelelerinin kararlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Sonuna kadar çocukları için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Aydın, "Evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Türk bayraklı balonlarımızı evlatlarımız ve Cumhuriyet Bayramı'mız için göklere uçuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Oturma eylemine bir aile daha katıldı

Bu arada, Diyarbakır'dan Sefer Karakaş da 7 yıl önce 20 yaşındayken kandırılarak dağa götürülen oğlu Mehmet için oturma eylemine dahil oldu. Karakaş ile evlat nöbetine katılan aile sayısı 319'a yükseldi.


 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    medya bu aileler hakkında yeterince yayın yapmıyor....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!