FETÖ'den yargılanan eski emniyet müdürü Harun Özdeş, Pendik Limanı’nda gizlendiği bir konteyner içinde gemiye taşınmayı beklerken yakalandı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Harun Özdeş'in Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı belirlendi. Örgütün haberleşme ağı ByLock'u kullandığı anlaşıldı, meslekten atıldı.

Özdeş için "Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma" suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yurt dışına çıkış yasağı getirildi, ardından serbest bırakıldı.

Yargıdan karar çıkmadan yurt dışına kaçmaya çalıştı

Yargıdan karar çıkmadan Özdeş, olası hapis cezasından kurtulmak için arayışa girdi. Bir göçmen kaçakçısıyla iletişime geçti. İllegal yollardan yurt dışına çıkışı için 2 bin euro karşılığında anlaştı. 

LIMANDAN KAÇACAKTI

İlk buluşma noktası Pendik Köprüsü olarak belirlendi. Camları filmle kaplı beyaz renkteki araç yolun kenarına yanaştı. FETÖ üyesi olduğu iddia dilen eski Emniyet Müdürü Harun Özdeş'i Pendik Limanı'nda şoför olarak çalışan organizatör karşıladı. Ardından limana doğru yola koyuldular.

Pendik Gümrük Müdürlüğü liman sahası girişinde güvenlik görevlisi, aracın bagajını kontrol etti. O sırada ise Harun Özdeş arka koltuğa yatıp gizlenmiş haldeydi, fark edilmedi.

Araç yüzlerce tırın bulunduğu park alanına geldi. FETÖ şüphelisi hızla araçtan inip iki tırın arasında beklemeye koyuldu. Önceden belirlenen tırın konteynerinin altında hazırlanan bölmeye gizlendi.

İnsan kaçakçısı da işlemlerini halletmek için aracıyla idari binaya geldi. İçeride 5 dakika kalan organizatör liman sahasından yaya ayrıldı.

YAKALANMA ANLARI TRT HABER'DE

FETÖ şüphelisi konteyner kısmının altındaki gizli bölmede yaklaşık 3 saat geçirdi. Konteynerlar gemiye yüklenmeden özel güvenlik görevlileri kontrol esnasında Harun Özdeş'i fark etti.

Birkaç dakika direnen o şüpheli sonunda gizlendiği yerden çıkarıldı.O anların görüntülerine TRT Haber ulaştı.

Gözaltına alınan eski Emniyet Müdürü Harun Özdeş'in ByLock kullandığı ve çok sayıda itirafçının da ifadesinde yer aldığı öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen Özdeş "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Kısa süre içinde yakalanan insan kaçakçısı ise " göçmen kaçakçılığı yapma" suçundan cezaevine gönderildi. 

KAYNAK: TRT HABER

Yorumlar 30 Yorum Var
  • tepki 03.11.2022 05:19
    o kadar hainlik yap kac istenen cezaya bak zaten o ceza alsa bir yil yatmaz adam gibi cezalari da gunceleme yapin her seye zam geldi cezalar ayni yerde hainlik yapana en az ceza 50 yil olacak o da net ceza olacak sov cezalar degil yada parayi ver konu kapansin olmayacak
  • Tual 02.11.2022 01:06
    Bu yorumum yazı ile ilgili değil tespit edilip tutuklanan fetöcüler den bazıları 2 yıl 3 yıl her neyse yatıp çıktılar ve kaldıkları yerden zengin lüks şatafatlı yaşantılarına devam ediyorlar devlet bu hırsız hain alçakların mal varlığına el koymalı biz onları gördükçe küstahlıklarını kendini beğenmişliklerini sinir oluyoruz hain herzaman haindir alçak herzaman alçaktır kimi moda evi kurmuş biz bunları internetten dahi görmek istemiyoruz bu fetöcü alçaklara Türkiye’min ekmeği suyu haram zıkkım olsun Bizim 15 Temmuz şehitlerimiz var gazilerimiz var toplumun sinir uçlarıyla oynuyorlar
  • cem 01.11.2022 23:17
    yaw niye serbest bırakırsınız ki tekrar yakalamak için mi yoksa kaçabilen kaçsın mı bu nasıl kanun adamlar hain ..
  • ali 01.11.2022 21:04
    Çalıntı sorularla makam mevki sahibi yapılmışlar.
  • Ertan sezer 01.11.2022 20:53
    Geber inşaallah hain..
Daha fazla yorum görüntüle