Son dakika: İran'lı terörist 'Burayı Türklere mezar edeceğiz' dediği noktada öldürüldü!

Son dakika... PKK terör örgütünün sözde Metina Eyalet sorumlusu İran uyruklu Cawad Attarek, Türk ordusuna tehditler savurduğu Metina vadisinde sürdürülen Pençe Kilit operasyonunda iki korumasıyla birlikte öldürüldü.

Son dakika: İran'lı terörist 'Burayı Türklere mezar edeceğiz' dediği noktada öldürüldü!
Son dakika: İran'lı terörist 'Burayı Türklere mezar edeceğiz' dediği noktada öldürüldü!
GİRİŞ 02.11.2022 12:10 GÜNCELLEME 02.11.2022 14:33
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Irak'ın kuzeyinde 17 Nisan'da başlatılan Pençe Kilit harekâtında terör örgütü PKK'ya bir darbe daha vuruldu.

Örgütün sözde Metina Eyaleti saha sorumlusu İran uyruklu "Yekta" kod adlı Cawad Attarek iki korumasıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Terörist, öldürülmeden kısa süre önce terör örgütünün yayın organlarına açıklamalarda bulunarak, "Türk ordusu ilerleyemiyor, burayı onlara mezar edeceğiz" tehdidinde bulunmuştu.

SURİYE İSTİHBARATI YAKALADI İRAN'A TESLİM ETTİ

22 yıldan beri dağ kadrosunda yer alan terörist Attarek, terör örgütünün silahlı kolu HPG'nin de sözde Askeri Meclis üyesiydi.

2002 yılında terörist elebaşlarından Irak'ta hayatını kaybeden Osman Öcalan'la örgütten ayrılarak Irak'ın Süleymaniye kentine yerleşen terörist, kendi ülkesine dönemediği için yeniden örgütten af dileyerek terör örgütüne katıldı. KCK Gençlik yönetiminde de yer alan Attarek; Kürtçe, Türkçe, Arapça, Farsça dillerini iyi derecede konuştuğu için Kandil'e röportaj için giden gazetecilere de zaman zaman tercümanlık ve rehberlik yaptığı öğrenildi.

Suriye'de iç savaş öncesi 2004 yılında terörist faaliyetleri nedeniyle El Muhaberat tarafından yakalanan terörist Cawad Attarek'in 8 yıl tutuklu kaldıktan sonra İran resmi makamlarına iade edildiği bildirildi.

CEZAEVİNDEN FİRAR EDİP TEKRAR PKK'YA KATILDI

İran'da idamla yargılanırken iki yıl tutuklu kaldıktan sonra cezaevinden firar eden terörist Attarek'in tekrar Irak'ın kuzeyine geçerek Gara Dağında sorumlu düzeyde faaliyetlerde bulunduğu öğrenildi.

Zeytin Dalı harekatı sırasında Suriye'nin Halep ve Afrin kentlerinde gerek DAEŞ gerekse Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı silahlı saldırılarda yer alan İran'lı teröristin yaralanıp tedavi olduktan sonra Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine sözde eyalet sorumlusu olarak gönderildiği öğrenildi.

14 ASKERİN ŞEHİT EDİLDİĞİ SALDIRILARI PLANLADI

Teröristin Pençe Kilit harekatı bölgesinde Metina vadisi içinde farklı tarihlerde güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda 14 askerin şehit edildiği, mayınlı, roketli ve füzeli saldırıları bizzat organize edip planlayan isim olduğu tespit edildi.

KAYNAK: SÖZCÜ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • CbCbitlisli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ooo gawat gebermiş ne güzel , darısı diger gawatların başına
    Cevapla
  • yüzüstü ushshjjs 1 yıl önce Şikayet Et
    boylesini diri diri derisini yuzeceksin
    Cevapla
  • Paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahin azabı ve gazabı Buna ve buna yardim esenleresin üzerine olsun
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateş seni çağırıyor. Bozgunculuk çıkaran ve ekini talan edeni katledin. Canlı manlı değil. Drek öldürün gitsin.
    Cevapla
  • Fatih... 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara normal insan muamelesi yapmayalım.GEBERTİLDİ gibi başlıklar atalım bu imansızlara...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?