İletişim Başkanı Altun: Yaşadığımız dönemin bir krizi de hakikat krizidir

Cumhrubaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'ndaki 'Dijital Çağda Siyaset ve Medya' isimli panelde moderatörlük yaptı.

İletişim Başkanı Altun: Yaşadığımız dönemin bir krizi de hakikat krizidir
İletişim Başkanı Altun: Yaşadığımız dönemin bir krizi de hakikat krizidir
GİRİŞ 04.11.2022 16:59 GÜNCELLEME 04.11.2022 16:59

Panelin açılışını yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun "İçinde yaşadığımız çağ, belirsizliklerle kayıtlı bir çağ. Bu çağı belirsizlikler çağı olarak ifade edebiliriz. Bu belirsizlikler çağında, çatışmalar, savaşlar, salgınlar, insani krizler, küresel terörizm, gıda krizi, enerji krizi gibi olumsuz pek çok gelişme yaşadığımız dünyayı tahakküm altına almış durumda. Bu anlamda yaşadığımız dönemin de bir krizi de hakikat krizi. Yaşadığımız dönemi bir taraftan küresel belirsizlik çağı olarak ifade ediyorsak da diğer taraftan da hakikat sonrası dönem olarak da ifade edebiliriz. Hakikatin krize girdiği bir dönem olarak da ifade edebiliriz" dedi.

AK Parti'nin iktidara gelişinin 20'nci yılı nedeniyle düzenlenen "21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu" Şişli'deki bir otelde başladı. Forum kapsamında çeşitli paneller düzenlendi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Dijital Çağda Siyaset ve Medya' panelinin moderatörlüğünü yaptı. Panelde siyaset ve medya konuları üzerinde duruldu. Panelde, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yanı sıra, Prof. Dr. Zakir Avşar, Dr. İdil Osman, Prof. Dr. Ayşegül Komsuoglu Çıtıpıtıoğlu ve Prof. Dr. Cüneyt Yüksel konuşma yaptı. Paneli Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal da takip etti. 

'YAŞADIĞIMIZ DÖNEMİN BİR KRİZİ DE HAKİKAT KRİZİDİR' 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İçinde yaşadığımız çağ, belirsizliklerle kayıtlı bir çağ. Bu çağı belirsizlikler çağı olarak ifade edebiliriz. Bu belirsizlikler çağında, çatışmalar, savaşlar, salgınlar, insani krizler, küresel terörizm, gıda krizi, enerji krizi gibi olumsuz pek çok gelişme yaşadığımız dünyayı tahakküm altına almış durumda. Bu anlamda yaşadığımız dönemin de bir krizi de hakikat krizi. Yaşadığımız dönemi bir taraftan küresel belirsizlik çağı olarak ifade ediyorsak da diğer taraftan da hakikat sonrası dönem olarak da ifade edebiliriz. Hakikatin krize girdiği bir dönem olarak da ifade edebiliriz. Demokratik siyasetin 2 sınamayla karşı karşıya olduğunu görüyoruz. 1'inci küresel belirsizlik çağında siyaset 2'incis de post truth çağda siyaset. Dezenformasyon ve yalan haber bir siyasi mücadele aracına dönüşmüş durumda. Sahte kimliklenmeler, gizli hesaplar, toplumsal travmaları büyütürken kutuplaşmaları da derinleştiriyor. İnternetin, sosyal medyanın kullanımı noktasında hem bireylere hem de devletlere ciddi sorumluluklar düşüyor. Birçok ülke mahremiyet, kişisel haklar ve ulusal güvenlik söz konusu olduğunda önemli düzenlemeler yapıyorlar. Tercih olarak değil bir zorunluluk olarak görüyorlar. Bu çerçevede de daha temiz internet ve sosyal medya için biz de Türkiye olarak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirmiş olduk" diye konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması