DEAŞ'ın bomba uzmanıydı: Evindeki patlayıcı malzemelerle yakalandı

Yalova’da DEAŞ’a yönelik düzenlenen terör operasyonunda örgütün Iraklı bomba uzmanının da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonda el yapımı patlayıcı malzemeler ve hazırlanmış bomba düzenekleri ele geçirildi.

DEAŞ'ın bomba uzmanıydı: Evindeki patlayıcı malzemelerle yakalandı
DEAŞ'ın bomba uzmanıydı: Evindeki patlayıcı malzemelerle yakalandı
GİRİŞ 04.11.2022 17:20 GÜNCELLEME 04.11.2022 17:38

Alınan bilgiye göre, Yalova Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi tarafından TEM Daire Başkanlığı ve Yalova İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinesinde DEAŞ’a yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Çınarcık ilçesinde Irak uyruklu DEAŞ'ın bomba uzmanının ikametine yönelik düzenlenen operasyonda şüpheli şahıs gözaltına alındı. Polis, şahısla irtibatlı olduğunu belirlediği 3 şüpheliyi daha yakalayarak emniyete getirdi.

İkamette yapılan aramada çok miktarda el yapımı patlayıcı malzemeleri ve hazırlanmış bomba düzenekleri ele geçirildi.

Emniyetteki sorgularında örgütle bağlantılarını itiraf eden zanlılar, Yalova Adliyesi'ne sevk edildi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim