5 Kasım 2022 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Yargıtay'dan raporlu işçi kararı

Kurban Bayramı'na günler kala bir takım rahatsızlıklarını bahane ederek sağlık raporu alan işçi, kurban pazarında kayınpederine yardım ettiği gerekçesiyle kovuldu. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, işçinin istirahatli iken yardım amaçlı da olsa başka bir iş yerinde çalışmasının yasal olmadığına hükmetti.

 

Meteoroloji’den hava durumu raporu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna ilişkin yeni raporunu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre mevsim normallerinde devam eden sıcaklıklar hafta başından itibaren düşüşe geçecek.


Sağlık ordusuna taze kan
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile kamu ve üniversite hastanelerinde açılan 9 bin 425 kontenjana, uzman adayı 9 bin 326 hekimin yerleştiğini, yerleşme oranının ise yüzde 99 olduğunu açıkladı.

 

Son dönemin en büyük hırsızlığı

İstanbul Beşiktaş'ta 70 yaşındaki kadının 1800'lü yıllarda büyük dedesine 2. Abdülhamid tarafından hediye edilmiş ve değeri 5 milyon TL olan tuğralı gümüş tepsisi çalındı.


Tesla mühendisinden Togg övgüsü

TOGG'un üretim görüntüleri yüz binlerce kez izlenirken, videoyu izleyenler arasında yer alan Tesla'nın kalite mühendisi Ramazan Zaybak, Togg'a övgüler dizdi. Zaybak "Bu otomobil birçok kişiyi şaşırtacak" yorumunda bulundu


Gaz merkezi için tarih verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını attıklarını ve yıl sonuna kadar yol haritalarını netleştireceklerini bildirdi.

 

FB’nin borcu açıklandı

Fenerbahçe Kulübünün, 30 Haziran itibarıyla toplam borcunun 6 milyar 537 milyon lira olduğu bildirildi.

 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • abdullah 06.11.2022 08:42
    Zaten herşey devlette çalışana. Kadınların haklarıda sadece devlet personeline. Sendikalar sadece devlette çalışanın sendikadı. Devlete kapağı attın yat.
  • Ali 06.11.2022 08:29
    İşveren işçisine izin vermiyoki sanırsın işçinin hiç bir sıkıntısı yok sadece patronun işçisisin bu da insanları yanlış yönlere itiyo zaten izin alan işçinin ssk ve maaşından kesiyorsun bırakında insanlar sıkıntısını gidersin tazminat davalarında da yüzde 30 hakkaniyet diye kesiyo mhkme neymiş izinsiz çalışma hayatın olan akışına aykırıymış ha bu elemanın yaptığı da yanlış
  • İşçi 06.11.2022 00:47
    İspartada h,ay…t. matbaasında da kovulmuştu biri , kurban lıkları vardı sattığı için pazar günü mesaiye gelmedi adamı işten kovdular
  • Reis 05.11.2022 17:44
    Işçiler, memurlar işleri olduğunda alıyor raporu özel işler oh. Ama yasal ne dersin.