Ağrı’nın Tutak ilçesinde yolcu otobüsünün freninin patlaması sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin de yaralandığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı.

Ağrı’da 34 EG 1164 plakalı Van Yolu yolcu otobüsünün Patnos istikametinden Tutak istikametine rampa aşağı seyir halindeyken freni patladı. Freni patlayan yolcu otobüsü, karşı şeritten gelen iki kamyona süratli bir şekilde çarptı. Çarpışmanın etkisiyle yolcu otobüsü ve iki kamyon alev aldı.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İlk belirlemelere göre otobüste 18 yolcu ve 3 mürettebat olduğu belirlendi. Yaralanan 18 kişi merkez ve ilçe hastanelerine kaldırılırken, 7 kişi de hayatını kaybetti. Kazanın güvenlik kameralarına yansıya görüntüleri ortaya çıkarken, yaralıların isimleri de belli oldu. Kazada otobüsteki yolculardan Cevher Dayan, Zübeyde Çiftçi, Savaş Çemrek, İbrahim Yiğit, Süleyman Özel ve ismi öğrenilemeyen bir yolcu ile Sabahattin Kapıcı ve Hakan Çelik isimli yaralılar Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otobüsteki yolculardan ağır yaralanan Eyüp İlter ve Orhan Uyumaz Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, otobüsteki yolculardan Onurcan Elçi, Zehra Duman, Mehmet Latif Işık ile Gürgün Özbek ise Hamur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otobüste yaralanan Yusuf Durmaz ve Zeynep Durmaz ile Ali Eren ve Serhat Kısa da Tutak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yorumlar 62 Yorum Var
  • recep öz şöför 08.11.2022 17:09
    1- araçlar şahıs oldugu müdettçe bu kazalar asla bitmez 2-bakım sıfır işin içinde olanlar bilir 3-can taşımak bu kadar kolay olmamalı 4-sefer sayısı yüzünden uykusuz eğitimsiz şöförler 5-küçük firma olmayacak bu işi büyük ehli ücret mukabili olan firmalar yapacak 6-otobüslerde yolcu eşyası dışı taşımaya son verilecek agır tonaj denetleme olmadığı için fren sistem tutmuyor ...patladı hikayesi baydı artık
  • vay be arkadaş 08.11.2022 15:09
    rampa aşağı inerken vites küçültürsün ranpaya gelmeden bu nasıl şöfçörlük cart curt
  • vay be arkadaş 08.11.2022 15:07
    fren patlayınca motor firenide mi yok hadi o da yok el firenide mi yok hadi o da yok vitesde mi küçültemiyor.hadi o da yok yolcuları bir yana topalyıp yada kemer taktırıp otobüsü sağada mı yatıramıyor. tabi adam uyuyor yada tlf da internette sonuç kaçınılmaz oluyor sonra fren patladı cart curt.
  • Yaşar yılmaz 08.11.2022 13:21
    Durumu farketttiği an aracı müsait bir tarlaya sürmeliydi,en azından diğer araçlara zarar vermemiş olurdu kurtarmaya çalıştıkça araç hızlanır.
  • Kartal 08.11.2022 10:29
    Şoför belli çok mücadele etmiş virajı alırken bile kamyona vurmamak için çok güzel hareketle atlamış ama tedbir takdirdir kaderinde ne varsa yaşarsın ölenlere Allah rahmet eylesin..bazıları abuk subuk yazmış şimdi aracın bakımını yapanlar orjinal parçamı yoksa merdiven altı malzememi kullandı illaki bi eksiklik var
Daha fazla yorum görüntüle