Ağrı'da otobüs kazasında ölenlerin kimlikleri belli oldu

Ağrı'nın Tutak ilçesinde yolcu otobüsünün TIR ve yan yatan şeker pancarı yüklü kamyona çarptığı kazada yaşamını yitiren 7 kişinin kimlikleri belirlendi.

GİRİŞ 08.11.2022 13:36 GÜNCELLEME 08.11.2022 13:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kaza, dün saat 13.45 sıralarında Tutak ilçe girişindeki rampalarda meydana geldi. Kenan Solmaz yönetimindeki şeker pancarı yüklü kamyon devrildi.

Bunun üzerine bölgede önlem alan ekipler, trafiği tek şeritten verdi. Kazayla ilgili çalışmalar sürerken, Van'dan Ankara'ya giden Abdulkerim Kınay yönetimindeki 34 EG 1164 plakalı 'Van Yolu' firmasına ait yolcu otobüsü kontrolden çıktı. Otobüs, Emrah Solmaz ve Eşref Tutak'a, ardından da önüne çıkan TIR'a çarptı. Karşı şeride geçen otobüs, yan yatan kamyonun kaldırılmasında çalışan kepçeye, ardından da kamyona çarptı. Kazayla birlikte otobüs, TIR ve kamyon alev aldı. Alevlerin sardığı otobüsteki bazı yolcular camlardan atlayarak kurtuldu.

Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, araçtakilerin yardımına çevredekiler koştu. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alevler kontrol altına alınarak söndürüldü.

7 ÖLÜ, 18 YARALI

Yolcu otobüsünün freninin boşalması sonucu meydana geldiği değerlendirilen kazada, 7 kişi yaşamını yitirirken, 18 kişi de yaralandı. Yaralılar, hazır bekleyen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralılardan biri ise Erzurum’a sevk edildi. Bu kişinin yoğun bakım servisindeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Ölen kişilerin cansız bedenleri ise Ağrı Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

ÖLENLER İÇİN DNA TESTİ YAPILACAK

Kazada ölen kişilerin, otobüs şoförü Abdulkerim Kınay ile Ebrar Tatlı (16), Eşref Tutak, Emrah Solmaz, Nevzat Taş (44), Serhat Bayraktutan (23) ve Sinan Gürbüz olduğu belirlendi.

Kazada yanarak tanınmaz hale gelen kişiler için cesetlerden ve ailelerinden örnekler alındı. Örnekler, DNA testi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

KARDEŞİNE YARDIMA GİDERKEN OTOBÜSÜN ALTINDA KALMIŞ

​Kazanın görgü tanıklarından Ayhan Solmaz, yan yatan kamyonun şoförü olan kardeşi Kenan Solmaz'a yardıma giderken diğer kardeşi Emrah Solmaz ve Eşref Tutak'ın hızla gelen otobüsün altında kaldığını söyledi. Ayhan Solmaz, "Kardeşim Kenan, Patnos'tan yüklediği şeker pancarını Ağrı'ya götürürken Tutak'ta kaza yapmış ve araç yan yatmış. Bu sırada kendisi de hafif yaralanmış. Biz onu hastaneye gönderdik. Gelen kepçe kamyonu kurtarmaya çalışıyordu. O sırada yukardan hızla gelen otobüs diğer kardeşim olan Emrah Solmaz ve Eşref Tutak'a çarparak öldürdü. Sonra bir TIR'a çarpıp bizim kamyonun bulunduğu şeride geçti. Otobüs bize yardım eden kepçeye, ardından bizim kamyona çarparak durdu ve araçlar alev almaya başladı. Ortalık savaş alanına döndü. Yeterince önlem yoktu ve Mardin olaylarının bir benzeri yaşandı" diye konuştu.

Bu arada, kazadan sonra ortaya çıkan görüntülerde alev alan otobüsün içinden bazı yolcuların atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştıkları görüldü. 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • tuna 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabırlar versin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum
    Cevapla
  • hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. ailelerine sabır ihsan eylesin. yaralılarada Allah şifa versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı