10 yaşındayken Atatürk'ü gören Nesibe nine o günü unutamıyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki Nesibe Kaya, 1937'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde gördüğü günü unutamıyor.

GİRİŞ 09.11.2022 23:28 GÜNCELLEME 10.11.2022 00:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nesibe Kaya, gazetecilere, Bahçe ilçesinde dünyaya geldiğini 10 oğlu, 3 kızı, 50 de torununun bulunduğunu anlattı.

Zorluklar içerisinde büyüdüğünü, çevresindekilerin o dönem "kız çocukları okumaz" dediği için okula gidemediğini dile getiren Kaya, annesinin okuma yazmayı kendisine evde öğrettiğini belirtti.

Atatürk'ün fotoğrafını göstererek Gazi Mustafa Kemal'i gördüğü anın heyecanını yaşayan Kaya, "Atatürk, Doğu Anadolu seyahatinden dönerken Adana'ya uğradı. Treni, Bahçe tren istasyonunda durdu. 'Atatürk gelmiş' dediler. Koşarak tren istasyonuna gittik. İstasyonda sandalyeler dizilmiş, karşılama töreni hazırlanmıştı. Halkoyunları ekipleri gösteri yapmaya başladılar. Atatürk ve beraberindekiler oturdular. Onlar kalkmadılar. Bunları hatırlıyorum. Onun öldüğünü öğrendiğimde çok üzüldüm." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • keskin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaşlıları Alet etmeyin Allah zülmu sevmez ... Tapa papa sorgulayamaz toplum büyüttünüz... dibini gördünüz.. Dedelerimiz ne çekti bunların zorbalığından.. zorla dayakla idamla şapka kıyafet değişme .. Dünya makinalaşırken bunlar çanakkalede şavaşmış ,kurtuluş harbinde şavaşmış evlatların analarını babalarını sadece Müslüman oldukları için , istiklalal mahkemelerinde astılar , kıyafet zorbalığıyla çanakkalenin intikamını aldılar...ama bi yunan italyan ingizli tutsak yok ve alsılanda olmadı kafa neden sormaz ki , bu Müslüman Türkleri astı hatta çocukları bile.
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kişi sevdiğiyle haşrolacak nene
    Cevapla
  • Nerede 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızlar okumaz ama anne okuma yazma öğretecek...Garip değil mi.
    Cevapla
  • Gül.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede garil kızlar okumazsa anne nasil ogrenmis..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'