Tepki çeken görüntü sonrası Milli Eğitim'den açıklama geldi!

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına Atatürk posterinin ters asılması tepkileri de beraberinde getirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir anlık hata nedeniyle posterin ters asıldığını, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Tepki çeken görüntü sonrası Milli Eğitim'den açıklama geldi!
Tepki çeken görüntü sonrası Milli Eğitim'den açıklama geldi!
GİRİŞ 10.11.2022 13:20 GÜNCELLEME 10.11.2022 13:53
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasına 10 Kasım kapsamında Atatürk posterinin ters asılması sosyal medyada tepkilerin odağı haline geldi. Görüntüler üzerine harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ATATÜRK POSTERİ TERS ASILDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü konu hakkında, "Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada 09/11/2022 Çarşamba günü bir takım sosyal medya hesaplarında Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binasına Atatürk Posterinin ters olarak asıldığına dair görseller paylaşılmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84. senei devriyesinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü vesilesiyle 09/11/2022 Çarşamba Günü saat 15.30'da kurum binasına Türk bayrağı ile Atatürk posteri asılmıştır" açıklamasında bulundu.

"BİR ANLIK HATA"

Atatürk posterinin bir anlık hata sonucu ters asıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Görevli personel tarafından Türk bayrağı ve Atatürk posterinin asılması esnasında posterin ters olarak asıldığı fark edilerek hemen gerekli düzeltme yapılmıştır. Görevli personelin bir anlık hatası ile ortaya çıkan bu durum bina dışından bir vatandaş tarafından fotoğraflanarak bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

"GÖREVDEN ALINDI"

Açıklama şu sözlerle devam etti:

"Muğla eğitim camiası olarak sosyal medyada böyle bir konu ile karşı karşıya kalmış olmanın derin üzüntüsünü paylaşmakla birlikte Atatürk'ün manevi ruhuna yönelik yapılacak hiçbir yanlış hareketi ve uygulamayı kabul etmediğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Olayda ihmal ve kusuru olan görevli personellere yönelik gerekli inceleme ve soruşturma derhal başlatılmış olup olayda ihmali bulunanlar görevden el çektirilmiştir."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • Gökçe 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin çatısı altında yaşıyorsa kurucusuna da gereken ehemmiyet gösterilmelidir..gösterilmiyorsa gereken yapılmalıdır ki herkes de haddini bilsin...
    Cevapla
  • mısafır 1 yıl önce Şikayet Et
    1 mt lık bez parcası degınce bırsey yok altı ustu 10 mtlık bez afıs ters asılmıs nolmus cıkar duzeltırler ne demek herkes haddını bılsın
    Cevapla
  • Derman 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok abartıyorsunuz yanlışlıkla asmış olabilir kişileri putlaştırmak o kişiye daha çok zarar verir,etki tepki meselesi.O olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu demek Türk milletine haksızlık yani hiç mi kimse çıkmazdı binlerce şehit verdik savaştıksenin ceddin nene ne tecavüze izin mi verecekti.O tek başına mı savaştı bir kişiyi yücelteyim derken şanlı bir milletin tarihini küçültmene gerek yok
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Dalgınlıktan değil kamuoyuna malzeme çıkaracak provokatör birlerini arayın.
    Cevapla
  • LöMucit 1 yıl önce Şikayet Et
    Görevli personelin bir anlık hatası ile ortaya çıkan bu durum ise neden görevden alınıyor? Saçmalıkların saçmalığı.
    Cevapla
  • gtgre 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen.adam ölmiş hala dokunulmaz.adamlar allah a peygambere küfrediyor bişey yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi