Umre’de rahatsızlanan 2 Türk vatandaşı Türkiye’ye getirildi

Umre için gittikleri Suudi Arabistan'da rahatsızlanan 2 Türk vatandaşı, akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla yurda getirildi.

Umre’de rahatsızlanan 2 Türk vatandaşı Türkiye’ye getirildi
Umre’de rahatsızlanan 2 Türk vatandaşı Türkiye’ye getirildi
GİRİŞ 11.11.2022 00:32 GÜNCELLEME 11.11.2022 00:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Umre yapmak üzere gittiği Suudi Arabistan'da zatürre teşhisi koyulan ve solunum yetmezliği nedeniyle Mekke’de tedavi altına alınan G.Ö. (49) ile beyin kanaması geçiren Z.A. (58) tedavileri yapılmak üzere akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile Türkiye’ye getirildi. Hastaları taşıyan ambulans uçak saat 23.00’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Hastalardan solunum yetmezliği yaşayan G.Ö. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne, beyin kanaması geçiren Z.A. ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulanslar ile nakledildi.

“İlk hastamız solunum cihazına bağlı durumu kritik, diğer hastamız hastalığın riskli dönemini atlatmış”

Ambulans uçakta görevli olan Acil Tıp Uzmanı Dr. Güven Kırımlı, hastalarla ilgili bilgiler vererek, “Bugün iki hastamız için Cidde’ye gittik Sağlık Bakanlığımızın bize tahsis ettiği görev doğrultusunda. Hastalarımızdan biri 50 yaşında kuş gribine bağlı solunum yetmezliği ve zatüre tablosu nedeniyle solunum cihazına bağlı bir hastaydı. İlk hastamız olarak onu aldık Çam ve Sakura hastanesine teslim edilmek üzere yola çıkardık. Diğer hastamız da 58 yaşında bir bayan hastamız o da baş ağrısı şikayetiyle Cidde’ye gidiyor ve beyin kanaması olduğu saptanıyor. Bir kaç müdahaleden sonra genel durumu iyi ama ileri tedavilerinin tamamlanması amacıyla ülkemize getirildi. Onu da Sadi Konuk hastanesine gönderilmek üzere ambulanstaki arkadaşlarımıza teslim ettik. İlk hastamız solunum cihazına bağlı durumu kritik, diğer hastamız hastalığın riskli dönemini atlatmış artık fizik tedavi ön planda” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsana ddeger verme diye buna deniz Rabbim bu milleti dünyanın düzeni için ayakta tut zalimlere fırsat verme hastalarımıza acil şifalar dilerim Adnan arslan.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Diyanet işleri başkanlığı büyüksün herzaman lider elhamdülillah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çok gurur duyuyorum Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Trk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin birgün inş. Emaneti tekrar alacağımızı düşünüyorum görürüz görmeyiz bilemem…
    Cevapla
  • Sifa 1 yıl önce Şikayet Et
    Covid olmasın, acil sifalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak