İstanbul'da eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı 2 terörist yakalandı!

İstanbul eylem hazırlığında olduğu öne sürülen terör örgütü DEAŞ üyesi 2 kişi yakalandı. Şüphelilerden birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

GİRİŞ 11.11.2022 10:59 GÜNCELLEME 11.11.2022 11:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürüttükleri çalışmalarda DEAŞ'ın Suriye kolu ile söz konusu terör ağının Libya kanadında bulundukları değerlendirilen ve bu çatışma bölgeleriyle irtibatlı olan 2 şüphelinin İstanbul'a geldikleri istihbaratı alındı.

Örgüt saflarında bulunan ve bir süredir İstanbul'da oldukları belirlenen Libya uyruklu Mohamed M.A.A. ve Suriyeli Zaher S. 'yı fiziki ve teknik takibe alan polis, 2 Kasım'da Esenyurt ve Sultanbeyli'de belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Özel Harekat Timlerinin de katıldığı baskınlarda, DEAŞ'ın silahlı faaliyetlerinde yer aldıkları öne sürülen 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin eylem hazırlığında oldukları öğrenildi.

Terör şüphelisi 2 kişinin saklandıkları adreslerde ve üzerlerinde örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Emniyet birimlerince dijitallerde yapılan incelemelerde, örgütsel içerikli belge ve şüphelilerin birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan her iki şüpheli, işlemlerinin ardından 3 Kasım'da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. DEAŞ üyelerinden Libya uyruklu Mohamed M.A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, örgüt üyesi Zaher S.'nin ise "adli kontrol hükümleri" uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse duymasın beyinlerine birer tane uzun 9 enjekte yeter
    Cevapla
  • Aci 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelen, memlekete dolustu şimdide ayiklayalim princin taşini...
    Cevapla
  • ..... 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl mesele bunların ülkeye bu kadar rahat nasıl girdikleri. Sorulması gereken soru bu.
    Cevapla
  • İhtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd,ingiliz,fransa,germany,grecee,israil ..vs ülkeyi seçime yakın kaosa çevirecekler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!