Türkiye'ye ait çok sayıda savaş uçağı, terör örgütü PKK'nın Irak ve Suriye'de yer alan mevzilerini vuruyor. Milli Savunma Bakanlığı, "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" paylaşımını yaptı.

Habertürk TV canlı yayınına bağlanan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, harekatı değerlendirdi. Ağar, "Şu ana kadar takip ettiğim harekatlar içerisinde en kapsamlısı olduğunu değerlendiriyorum" dedi.

ABDULLAH AĞAR: ŞİMDİYE KADAR OLAN EN KAPSAMLI HAREKAT

Takip ettiğim harekatlar içerisinde en kapsamlı harekat olarak değerlendiriyorum. Konuştuğumuz her yerin vurulduğunu görüyoruz. Benim şu ana kadar tespit edebildiğim 15 civarında alan var. Irak'ta Kandil, Süleymaniye, Erbil, Dobruk, Musul tarafları var. Şehirlerin içerisinde de çok özel yerlerin vurulduğunu görüyoruz. Suriye'de sınıra yaslı alanlarda hemen her yerin vurulduğunu görüyoruz. Şeybada, Tel Rifat, Maranez, Malikiye, AynelArab vuruluyor. Şimdiye kadar bu kadar kapsamlı hava harekâtı görmedim. Daha önce de yapılmıştı ama bu kadar yoğun değildi. Çok ciddi ve geniş kapsamlı çalışıldığı gözüküyor. Bizim harekat alanlarının dışında PKK'nın yuvalandığı, mevzilendiği hemen her yeri vurulduğunu görüyoruz. Sahadan almış olduğumuz bilgilerle konuşuyorum. Pek çok kaynaktan geldi bu haberler. Bakıldığında Suriye ve Irak'ta şu ana kadar bu kadar kapsamlı harekat eş zamanlı yapılmamıştı. Bu kadar yoğun hava harekatı, bu kadar çoklu alana terörle mücadele tarihimizde bence ilk defa yapıldı.

 

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Avşaroğlu 21.11.2022 01:41
    Rabbim muzaffer eylesin. "..fensurna alel kavmin kafirin.."
  • Mustafa Akın 20.11.2022 16:51
    Kara harekatıyla tamamlanmadıkça tek başına bu hava harekatının hiç bir anlamı olmaz. Vurdun vurdun geri geldin. Sonra? Fareler yine çıkacak ininden. PKK 40 yıldır hava harekatlarına alışık zaten. Onların asıl korktukları komandolar.
  • Vatandaş 20.11.2022 14:27
    Bugüne kadar neden bu kadar kapsamlı yapılmadı daha önce
  • Erdoğan 20.11.2022 13:55
    Allahım sana şükürler olsun .mazlumların dualarını ordumuzun üzerinden eksik etme
  • mehmet 20.11.2022 13:41
    Bir gece ansızın her yere geleceğimizi her zaman söylemiştik.
Daha fazla yorum görüntüle