HDP'li vekiller hadlerini aştı! Operasyonu protesto etmek istediler: Drona şişe attı...

TSK'nın terör örgütü PKK karşı düzenlediği Pençe-Kılıç Harekatı'nı basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen, aralarında HDP’li milletvekillerinin olduğu grup, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine alınmadı.

HDP'li vekiller hadlerini aştı! Operasyonu protesto etmek istediler: Drona şişe attı...
HDP'li vekiller hadlerini aştı! Operasyonu protesto etmek istediler: Drona şişe attı...
GİRİŞ 23.11.2022 20:05 GÜNCELLEME 23.11.2022 23:57
Bu Habere 251 Yorum Yapılmış

HDP Şanlıurfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan ile partililerin bulunduğu bir grup, Suruç ilçesinin Suriye sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe Kılıç Harekatı'nı protesto etmek istedi.

Suruç'ta, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yapılan Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı, basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen aralarında HDP milletvekillerinin de olduğu gruba izin verilmedi. Şanlıurfa Valiliği, pazartesi günü il genelinde 15 gün boyunca etkinliklere kısıtlama getirildiğini duyurmuştu.

Suruç ve sınıra ulaşımın sağlandığı bölgelerde zırhlı araçlarla önlem alan jandarma ekipleri, HDP'li grubu durdurdu.

İlçeye girmek isteyen gruba Şanlıurfa Valiliği'nce kent merkezi ve ilçelerinde 15 günlük basın açıklaması, miting, yürüyüş yapılmamasına yönelik yasaklama kararı aktarıldı.

Alınan yoğun güvenlik önlemine ve ilçeye girişlerine izin verilmemesine HDP'liler tepki gösterdi. Jandarmanın geçişe izin vermemesi üzerine grubun çevresi barikatlarla çevrildi. Grubun yolda bekleyişi devam ediyor.

DRONA SU ŞİŞESİ ATTI

Yolda bekleyişleri süren milletvekilleri, dron ile üzerlerinde çekim yapılmasına tepki gösterdi. HDP Milletvekilli Ömer Öcalan elindeki su şişesiyle dronu uzaklaştırmak istedi.

Gelen tepkiler üzerine dronlar uzak mesafeden görüntü almaya devam etti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 251
  • eyüpala 1 yıl önce Şikayet Et
    sana. katilyorum..once. mecli .demizlensin.
    Cevapla
  • Vatanım 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki vatan hainleri ni temizlemeden bu ülke refaha ermeyecek.. Kimi gıda terörü kimi milletin oyu ile ülkesine vatanına hainlik eder.. Dünyanın hangi ülkesinde böyle özgürlük var acaba resmen açıktan teröristleri kollamaya onların ağzından konuşmaya devam ediyorlar ve hiç birşey yapılmıyor kardeşim ben hakkımı helal etmiyorum.. Ne olursa olsun milletin seçtiği kişiler yani vekillere dokunulmazlık diye bir kanun kaldırılmalı... Kaldırılmalı ki o zaman bu ülke her konuda refaha huzura kavuşur.
    Cevapla
  • eyüp p 1 yıl önce Şikayet Et
    sana katiliyorum. once. meclis. temizlensin
    Cevapla
  • Milli ve yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce meclisteki teröristleri temizlemek lazım
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş bunlar teröristler için yürümüyormu evet peki teröristler için yürüyen terörist değil mi eee niye gereken yapılmıyor bakın fransa da almanyada abd de teröriste yapılan polisin orantılı hareketlerini görüyoruz
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz teröristsiniz hepiniz katilsiniz iyice kendinizi belli edinki ilerde sorgulanmanız kolay olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi