24 Kasım 2022 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Yarasalarda yeni virüs bulundu

Bilim insanları yarasalarda gizlenen 'Kiwira' isimli yeni bir virüs keşfettiler. Hantavirüs ailesinden gelen bu virüs için çalışmalara başlayan bilim insanları, virüsün insanlara bulaşma olasılığının iyi incelenmesi gerektiğini belirtiyor.


Türkiye'de tek seferde en yükseği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da 6 aylık takibin ardından 16-23 Kasım arasındaki operasyonlarda 3 ton 533 kilo metamfetamin ele geçirildiğini ve 12 kişinin tutuklandığını duyurdu.
 

Bakan Koca: 115 bin ilave personel alacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, “Sağlıkta Beyaz Reform kapsamında almayı planladığımız 85 bin yeni çalışma arkadaşımızla, 115 bin ilave personel istihdamı sağlamış olacağız.” dedi.


ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla; otomobillerde ÖTV matrah limiti artırıldı. 16000 CC altı araçlarda alt limit 184 bin TL oldu.


Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek yüksek hızlı tren hattı için düğmeye bastığı ifade edildi. Hattın, tamamlandığında günde 240 bin yolcu taşıma kapasitesi olacak.


Atiba rekor kırdı! Adını Dünya Kupası tarihine yazdırdı

Kanada forması giyen Beşiktaşlı Atiba Hutchinson, 39 yaş 288 gün ile Dünya Kupası tarihinde bir maça ilk 11 başlayan en yaşlı oyuncu oldu.


Dursun Özbek'ten Cristiano Ronaldo sorusuna cevap!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Şu anda ilgili arkadaşlarımızla da konuşuyorum. Ronaldo planlarımız içinde yok" dedi.

Yorumlar 7 Yorum Var
  • tepki 24.11.2022 20:24
    hayvanlari rahat birakin sorun zaten olmaz bazi ulke mikroplar ne bulur ise yiyor sorun orda
  • Misafir 24.11.2022 19:52
    Bill'im ve Bill'in adamları artık açık açık şeytanilere hizmet eder hale mi geldi? Bill'in adamları, Bill'msel laboratuvar çalışmaları, Bill'in kurulları, Bill'imsel korona ilaçları, Bill'imsel aşılar, Bill'imsel yoğun bakım ve tedavi yöntemleri artık insanlarda şüphe uyandırır ve sorgulanır hale mi geldi?
  • Bir vatandaş 24.11.2022 17:21
    İnsanlara bulaştırma yollarını iyi izleyecek olmasınlar, sanırım yanlış yazılmış
  • Haber ci 24.11.2022 17:15
    Arkadaş şu müzik işi sipikerin ne konuştuğunu engelliyor kesin şunuya
  • Misafir 24.11.2022 17:09
    Bill'im ve Bill'im adamları artık insanların lehine değil de aleyhine mi çalışıyor? Bill'imsel Laboratuvarlar en öldürücü virüs bulma yarışına mı girdiler? Diğer yandan Aktif Anyonik Oksijen (H2O8) ve Klor dioksit (CLO2) gibi virüs katillerini insanlardan saklıyorlar mı?
Daha fazla yorum görüntüle