Konya'da köpeği vahşice öldüren zanlıların ifadeleri ortaya çıktı

Konya'daki barınakta köpeği öldürdüğü için tutuklanan zanlıların ifadesine ulaşıldı. Murat B, köpeğin kendisine saldırdığını belirterek, köpek kontrol altına alınsa bile "panikle 2 kez daha kafasına kürekle vurduğunu" söyledi.

Konya'da köpeği vahşice öldüren zanlıların ifadeleri ortaya çıktı
Konya'da köpeği vahşice öldüren zanlıların ifadeleri ortaya çıktı
GİRİŞ 26.11.2022 09:57 GÜNCELLEME 26.11.2022 13:48
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Konya'da barınaktaki hayvanların telef edilmesine ilişkin tutuklanan zanlılar, başına kürekle vurulan köpeğin kendilerine saldırdığını iddia etti.

Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan ve görüntüleri sosyal medyaya yansıyan olaya ilişkin çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanan zanlılar Murat B. ile Sefa Ç'nin ifadesine ulaşıldı.

Barınakta sağlık teknisyeni olarak çalıştığını söyleyen Murat B. ifadesinde olay günü barınaktaki hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yaptıkları sırada söz konusu görüntülerde başına kürekle vurdukları köpeğin kendisine saldırdığını öne sürdü.

Murat B, "Sefa Ç. içeriden getirilen köpeği tutmaya çalışıyordu. Fakat köpeği tutamadı. Köpek bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için köpeğe kürekle bir kez vurdum. Sefa Ç. köpeği kontrol altına alsa da o panikle 2 kez daha köpeğin kafasına kürekle vurdum. Köpek şoka girdi. Daha sonra tıbbi müdahalesini yapıp kafesine gönderdim. Son durumundan haberim yok. Benim bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporum bulunuyor." beyanında bulundu.

Diğer zanlı Sefa Ç. ise ifadesinde olayın yaşandığı barınakta 2 aydır çalıştığını belirterek "Köpekleri parazit ilaçlaması için ara koridora çıkardık. Köpek ilk önce Murat'a saldırdı. Bunun üzerine Murat kürekle bir tane vurdu. Köpek sendeledi. Ben de sendeledikten sonra aparat ile yakaladım. Yakaladıktan sonra Murat kürekle 2 kez daha köpeğe vurdu. Köpek baygınlık geçirdi. Daha sonra köpeğe gerekli tedavisini yapıp kafesine koyduk." ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesine ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayvanların telef edildiğine ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine barınakta görevli 2 şüpheli gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Konya'daki yürek yakan vahşet ile ilgili çarpıcı açıklamaAK Parti Sözcüsü Çelik'ten Konya'daki yürek yakan vahşet ile ilgili çarpıcı açıklama

Konya'daki hayvan bakımevinde tepki çeken olay: İki kişi tutuklandıKonya'daki hayvan bakımevinde tepki çeken olay: İki kişi tutuklandı

EMİNE ERDOĞAN: CEZASIZ KALMAYACAĞINA İNANIYORUM 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, "İnsanı insan yapan vicdanı ve merhametidir. Aynı dünyayı paylaştığımız canlıları korumakla mükellefiz. Şiddetin ne dinimizde yeri vardır ne de fıtratımızda. Konya'daki hepimizi derinden üzen hadiseyi şiddetle kınıyor ve cezasız kalmayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

ALTAY: KABUL EDİLEMEZ MÜNFERİT BİR OLAY

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ortaya çıkan görüntülerin kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek yaşanan bu vahşi olayın kabul edilemez münferit bir olay olduğunu söyledi.

"Anlaşılan kontrol noktasında eksiklerimiz var diyen" Altay, dersler çıkarıp eksikleri hızla giderreek Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, MÜDÜR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, olayı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, ilgili müdürün de görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur kendinizi köpek saldırısı sonucu çocuğu ölen hatta köpekler tarafından parçalanarak yenen bir babanın annemin yerine koyun. Acaba hâlâ içinizde zerre hayvan sevgisi kalır mı bir bakın. Yoksa bırakın köpeği dünyadaki tüm hayvanlara düşman mı olursunuz?
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet ilk önce insanların can güvenliğini alsın,zaten hayvan sevgisi elhamdülillah bizlerde var, benim evladıma,karıma köpek saldıracak ben o, köpeğe saygı gösterecek he, öyle bir dünya yok, ilk önce sokaklardaki çete gibi gezen köpeklerin önlemini alın tehlikeyi kaldırın,ondan sonra hayvan sevgisinden bahsedin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    öldürene ver 15 sene bak ne oluyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    şu vahşete alkış tutanları Allaha havale ediyorum bu sapıklar o sokakataki hayvandan çok ama çok tehlikeli siz bunu hala anlamadınız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu cani bir canlının kafasına kürekle vurup öldürüyor bu mahlukatı savunnlara söylüyorum bu sapık yarın sokakta birilerinin çocuklarınıda katleder aman dikkat bunlar vicdansız merhmetsiz insanlarda kendilerini korumalı çünkü bu tipler canlı bomba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu