Maganda şiddeti! Randevusuz muayene etmeyen kadın doktor Elif Dağıstan Ergin'i yumrukladı

Tokat Erbaa Devlet Hastanesi'nde dahiliye uzmanı olan Dr. Elif Ergin, annesini randevusuz muayene ettirmek isteyen magandanın yumruklu saldırısına uğradı. Saldırı güvenlik kamerasına yansırken doktor o anları gözyaşları içerisinde anlattı.

GİRİŞ 29.11.2022 20:18 GÜNCELLEME 29.11.2022 20:28
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Dehşet veren olay, Tokat Erbaa Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Celal Y., dahiliye uzmanı Dr. Elif Dağıstan Ergin'in odasının kapısını çalarak annesi Yüksel Y.'yi muayene ettirmek istediğini söyledi. Dr. Ergin de öğle arasında olduklarını ve randevu alması gerektiğini belirtti. Buna sinirlenen Celal Y., odaya girip, zorla dışarı çıkardığı doktora yumruk attı.

GÖZALTINA ALINDI

Celal Y., çevredekilerin müdahalesiyle durdurulurken, bu anlar ise güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Celal Y., polis ekiplerince gözaltına alındı.

Dr. Elif Dağıstan Ergin'in ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"SERBEST BIRAKILMASIN, CEZASINI ÇEKSİN İSTİYORUM"

Şiddete uğrayan doktor yaşadığı korku dolu anları gözü yaşlı olarak anlattı. Uzm. Dr. Elif Dağıstan Ergin, randevusuz hasta bakamayacağını, yoğun olduğunu söylemesi üzerine hasta yakını tarafından darp edildiğini belirterek, "Öğle arasında tekrar geldiler. Bakamayacağımı söyledim. Yüzüme vurdu, boğazımı sıkmaya başladı. Sonra beni poliklinikten dışarı attı, yere düştük. Boğazımı sıkmaya devam ediyordu. O anda sekreterler yardım etmese daha kötü durumlar olabilirdi. Bu tür olaylar sık yaşanıyor. Suçlular serbest bırakılıyor. Serbest bırakımasın cezasını alsın istiyorum" dedi.

TUTUKLANDI

Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı. Polis ekipleri tarafından adliyeden cezaevine götürülen Yılmaz, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

KAYNAK: DHA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 186
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailesi tarafından sınav odaklı el üstünde tutulup yarış atı gibi eğitilip iki lafı bir araya getiremeyen iletişim becerileri zayıf kişiler memur yada doktor olduğunda ortaya çıkan sonuç gibi duruyor. Genelde kırsal bölgelerde doktor ve memur hepsi işine değilde kaytarmaya odaklı. Çoğu ilçede Haftada iki günü yoğun oluyor diğer günler yoğun olmuyor. Genelde yoğun olan pazartesi ve Cuma günleri köylerden gelenler oluyor. Kendi aracı yoksa uzak köyden giden kişinin diğer günlerde hastaneye gitme ihtimali olmuyor. Diğer üç gün hastaneye yakın olanlar ve acil olanlar dışında hasta gelmiyor.
    Cevapla
  • TIRIS 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar hepimiz hastanelere gidiyoruz. Sıra beklerken araya kaynamaya çalışan bir sürü kendini bilmezleri görüyoruz. Yok bir şey soracağım, yok sonuç göstereceğim diye girip çıkanların haddi hesabı yok. Ayrıca yanına bir hastane çalışanını takıp gelenleri saymıyorum bile. Biraz empati yapın.
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    BU ŞAHIS GEBERİRKEN DOKTOR ÇAĞIRMAYIN. terbiyesiz.
    Cevapla
  • Çavuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kedi gibi hala ne bakıyorsunuz dedi sen olsan ne yapardın
    Cevapla
  • İHSAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Annesi varsa vardır bi sebebi anlayışlı olsak ... Adamı olan sıra almadan içeri girp muayene oluyor zaman zaman şahit oluyoz... Eeee aslanım sabretsen annen üzülmese doktor hanım sende elinden geliyorsa yardımcı olsan olmazmıydı... Ne diyelim hayat bu hepsini görüyoz
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    doktorlar baktıkları hastalara göre ek ücret almalı.Bu ücret maaşı %50 oranında artırmalı.Yoksa bunlar çalışmaz.Bazı hastaneler boş bekleyen çok az sayıda hasta görüyorum,bazıları ise kalabalık.Yani bazıları yatıyor bazıları çalışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor