Şentop'tan 6'lı masanın önerisine tepki!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, altılı masanın açıkladığı taslağı değerlendirerek, parlamenter sisteme geçişin "yürütmeyi halkın seçmemesi" anlamına geldiğini söyledi.

Şentop'tan 6'lı masanın önerisine tepki!
Şentop'tan 6'lı masanın önerisine tepki!
GİRİŞ 29.11.2022 22:22 GÜNCELLEME 29.11.2022 22:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Resmi temaslar çerçevesinde Avusturya'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, TRT Haber'e konuştu. Avusturya ile ilişkilerde mesafe kat edildiğini belirten Şentop, temasların olumlu geçtiğine vurgu yaptı.

Gündemi de değerlendiren Şentop, 6'lı masanın açıkladığı taslağa değinerek, parlamenter sisteme geçişin, "halkın yürütmeyi seçme hakkının elinden alınması" olduğunu söyledi.

Şentop, "Yeniden parlamenter sisteme, şu veya bu versiyona dönme yönündeki adımlar şu anlama geliyor, 'artık yürütmeyi halk seçmesin, onun seçim hakkını alalım, parlamento için hükümet parlamentonun içindeki dengeleri görerek seçsin' şeklinde." dedi.

"Gerçekten bir teminat isteniyorsa bunun Anayasada yapılması gerek"

Türkiye'de geçmişte başörtüsü konusunda çok sıkıntılar yaşandığını dile getiren Şentop, başörtüsünün anayasal güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

Şentop, "Eğer bir hak ve özgürlük teminat altına alınacaksa bu kanunla yapılmaz, bu Anayasayı yapılacak bir husustur. Dolayısıyla anayasa malumunuz kanundan daha güçlü bir teminattır. Gerçekten bir teminat isteniyorsa bunun Anayasada yapılması gerektiğini ben de ifade ettim. Bu yönde cumhurbaşkanımızın da bir çağrısı oldu." diye konuştu.

Meclis Başkanı Şentop, bütçe görüşmelerinin ardından başörtüsü düzenlemesinin de Meclis'e gelmesi durumunda görüşülebileceğini söyledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • 9.köyün delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    "Başkanlık Sistemin" nin arızaları olduğu kesin ama bu demek değildir ki "Parlementer Sistem" daha iyidir; asla parlamenter sistem bize göre değildir. Yeni sistemin arızalı kısımları düzeltilerek devam edilmelidir. Bence en büyük arızası %50 + 1 dir, o +1 i almak için teröristlere, fetöcülere, çok renklilere ihtiyaç duymaz kimse.onun yerine salt çoğunluk yeterli olmalıdır. Ucuz muhalefetin %42 ile iktidar olanlara "sizi istemeyen %58 var" gibi boş konuşmalarının önünü alma ihtiyacına gerek yoktur. Sen al %42 yi yada madem geride %58 var ise topla etrafına gir seçime.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    en tiksindiğim kelimeler anayasa laiklik demokrasi...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaskanini secme hakki milletindir, benim sectigim milletvekili cumhur baskanini secemez, hadlerini bilsinler...
    Cevapla
  • Karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle kardeşim haklısın.Zaten belirli düzene hizmet etmeyeni milletvekili seçmiyorlar.Nerede zengin milletvekili sanki halktan birinimi seçiyorlar...
    Cevapla
  • Sahipkıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletvekili adlı kullanıcı zoruna mı gitti cicim...
    Cevapla
  • Milletvekili 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
  • akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yine o eski karanlık koalisyon günlerine dönmek istiyorlar, Devletin elini kolunu bağlama derdindeler... gerçi sahipleri öyle istiyor onlarda emir kulu....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler