Ülke TV'de Mustafa Yıldız'ın sunduğu "5.GÜN" programının bu haftaki konuğu emekli Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer'di. Güçlüer, canlı yayında Suriye haritasındaki sarı renkle gösterilen bölücü terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG'nin sınırlarının yanlış olduğunu vurgulayarak haritanın düzeltilmesi çağrısında bulundu.

PKK/PYD/YPG'NİN İŞGAL ETTİĞİ BÖLGELERİ BELİRTEN SARI RENKLİ HARİTA YANLIŞ

Güçlüer'in Türk medyasına çağrısı şöyle:

"Burada (Suriye'de) PKK'nın alan hakimiyeti yok. Batı medyası bunu yayınlıyor. Dış istihbarat kaynağı olarak alıp bizimkiler de bunu kullanıyor. Bu hataya düşmemek lazım. Bizim Türk medyasının bu noktada çalışıp teröristlerin bulunduğu belli şehirler ve yerler var. Buralarda evet sarı yapın. Ama bütün alanı kontrol ediyormuş gibi bir alan hakimiyeti varmış gibi bir durum yok."

 

Yorumlar 15 Yorum Var
  • Kul insan 01.12.2022 11:48
    İran İsrail ile sıkı fıkı. Amerika ile danışıklı dövüş içinde. Irak ta Kürt yani Yahudi devleti kuruldu. Aynısını Suriye'de akabinde Türkiye bölünmek isteniyor. Türkiye gerekeni yapıyor savaşıyor.Üzücü olan bunu çok kişinin görmediği. İsrail Yahudi devleti kuruldu kurulalı Müslüman ülkelerde huzur yok fitneler çok. Yahudi için para ticaret ajanlık banka kontrol önemli. Sen istediğin gibi ben Kürt ben Arap ben Türküm de, ülkeleri köle yapıyorlar görün bunları.
  • Murat 01.12.2022 11:33
    Hakikaten o sarı alanı görünce benim de asabim bozuluyordu
  • Resat Akpar 01.12.2022 09:29
    Benim yıllardır düşündüğümü dile getirmiş adam. Hep bunu düşünürdüm ama ekranlarda, siyaset yapanlara iletmem imkansız olduğu için bu mümkün değildi. PKK PYD kim olur ki, böyle bir alanda hakimiyeti olsun. Onlar başlarını yuvasından çıkaramayan fareler. Helal olsun anlatdığı için Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüera.
  • Yahşi 01.12.2022 09:27
    Şimdi Harita Çizmek Çok Kolay Televizyon programlarında düşmemek için Parsel Sorgulamadan gir ve Hangi ülkenin, İlinin, İlçesinin ve Köylerinin Haritasını görebilirsin
  • reis 01.12.2022 09:21
    varol kurmay albayım boşa kurmay olmamış
Daha fazla yorum görüntüle