Bursa'da küçük uçak düştü: Hayatını kaybeden iki kişinin kimliği belli oldu

Bursa'da doğal gaz çevrim santralinin olduğu araziye, tek motorlu eğitim uçağı düştü. Kazada uçaktaki Hakan Köksal (54) ile Burcu Sağlam (22) hayatını kaybetti. Eğitim amaçlı kullanılan uçağın, Hakan Köksal'a ait olduğu belirtildi.

GİRİŞ 01.12.2022 15:58 GÜNCELLEME 01.12.2022 20:40
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Bursa’da, Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin olduğu bölgeye tek motorlu uçak düştü. Kaza, saat 15.40 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Ovaakça Santral Mahallesi’nde meydana geldi. Sakarya Pamukova’dan havalanan tek motorlu eğitim uçağı saat 15.40’ta, Türkiye’nin en büyük 3’üncü santrali olan Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin arazisine düştü.

Uçak düşmeyle birlikte alev alırken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi.

VALİ CANBOLAT: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, olayda iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Uçağın düşüş nedenine ilişkin ise henüz açıklama yapılmadı.

ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kazada hayatını kaybedenlerin Hakan Köksal (54) ile Burcu Sağlam (22) olduğu belirlendi.

AKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da uçağın düşmesi sonucu bir pilotun fırlayarak, bir pilotun ise uçağın yanması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Uçağın boş bir alana düşmesinin olası bir facianın önüne geçtiğini belirten ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyen Alinur Aktaş, "Hava şartları mı, teknik bir detay mı olduğu yapılacak çalışmalar sonucu aydınlatılacaktır" dedi.

UÇUŞ BİLGİLERİ PAYLAŞILDI

TC-UHY kuyruk numaralı eğitim uçağının uçuş kayıtlarına göre saat 15.13'te Sakarya Pamukova'dan kalktığı, 1200 metre irtifada seyrettiği, 72 kilometre yol katetti, 19 dakika havada kaldıktan sonra saat 15.32'te uçakla irtibatın kesildiği öğrenildi.

Hakan Köksal (54)

UÇAK, HAKAN KÖKSAL'A AİT

Bursa’da düşen tek motorlu uçağın, Yunuseli Sportif Havacılık Derneği Başkanı Hakan Köksal’a ait özel uçak olduğu öğrenildi.

Burcu Sağlam (22)

Burcu Sağlam (22)

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Way be millete ne dert ne muhabbet olmuş neler neler yazılmış iki insan hakkın rahmetine kavuşmuş Allah rahmet eylesin eskiler derdi "ölenin arkasından konuşulmaz" he birde "sag gözünden sol gözüne inanma" oturduklari yerden tanımadan bilmeden sallamışlar neyse Allah geride kalanlara sabır versin
    Cevapla
  • garip 1 yıl önce Şikayet Et
    biri zengin biri güzel ama ikiside kurtaramadı onları bunlardan ibret alıp kendi acizligimizi bilip tefekkür etmek lazım imanlı olmuslerse rabbim merhamet etsin diyelim
    Cevapla
  • şehadet aşığı 1 yıl önce Şikayet Et
    ''Ölüm bu ne zenginliğe bakar ne Güzelliğe''
    Cevapla
  • hadi hadi 1 yıl önce Şikayet Et
    burda yazamamışlar ben yazayım da açıklık getireyim. bzim toplum yapısının bozukluğuna göre maalesef insanların hemen ilk düşündüğü bu kızla adamın ne işi vardır. tabi kendi kültür sınırlarında haklılar. ama içleri rahat etsin bu dini bütün kardeşlerin sizin düşündüğünüz gibi değil mevzu. bu insanları bilen biliyor siz sadece kendinizi bilin yeter. Allah rahmet eylesin ve ailelerine sabırlar versin...
    Cevapla
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    cok iyi bir insandi allah rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi