7 Aralık 2022 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Türk profesörden ürküten 'kanser' çıkışı

Uzmanlara göre kanserden kaynaklı ölümler, 2017 yılında, kalp ve damar hastalıklarından kaynaklı ölüm sayısını geçerek, birinci sıraya yükseldi. Prof. Dr. Ahmet Serdar Karaca, konuyla ilgili yaptığı çarpıcı açıklamada, "Kanser hastalığında yükseliş trendi bu şekilde ilerlerse, atlattığımız Covid-19 pandemisi gibi kanser pandemisinden bahsetmek mümkün hale gelebilir.” dedi.

 

Türk-İş Başkanı asgari ücrette taban sınırını açıkladı

Asgari ücretin ne kadar olacağı herkes tarafından merakla beklenirken asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki ilk toplantıyla başladı. Türk-İş Başkanı Atalay, asgari ücrette taban sınırının 7 bin 785 TL olduğunu açıkladı.



MİT’ten Suriye’de PKK’ya bir darbe daha

MİT tarafından, Suriye'de düzenlenen operasyonda PKK/YAT sözde Cezire bölge sorumlusu Roj Habur kod adlı Ciwana Heso etkisiz hale getirildi.

 

İran’da Hamaney’den devrim çağrısı

İran'daki protestolar devam ederken dini lider Ayetullah Ali Hamaney’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Hamaney ülkedeki kültür sisteminin "devrimci bir şekilde yeniden yapılandırılması" çağrısında bulundu.

 

Almanya'da darbe alarmı

Almanya'da darbe yapmaya hazırlandığı öne sürülen aşırı sağcılara yönelik sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı. Federal savcılıktan yapılan açıklamada, 3 bin polis tarafından 11 eyalette 130 noktaya operasyon yapıldığı kaydedildi.

 

ABD'den Ukrayna'ya uyarı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya topraklarına düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırılarına değinerek, "Ukrayna'nın sınırlarının ötesine saldırmasına destek vermiyoruz,'' ifadelerini kullandı.

 

İspanya penaltılarda yıkıldı!

Dünya Kupası son 16 turunda normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta Fas, İspanya'yı penaltılarla 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Apo 07.12.2022 23:25
    7 sene içerisinde çok insan ölecek çünkü Koronanın etkisi daha yeni başliyor. Bunu Doktor lar söliyemiyor yasak 2 ve 3 olanlar klorıx içsinler ki 3 ay boyunca yokasa Allah muhafaza çok insan gidecek kalp krizinden ve beyinden dikkatli olun
  • Vicdansızlik 07.12.2022 22:17
    Baz istasyonları her meydanda, kanser önleyici dogal gıdalar yok edildi, her yediğimiz kanserojen, surekli ölüm felaket korkusu, ruhumuzu doyurmayan, cehennem azabı gibi stresli hayat, kanserojen egzoz havası soluyarak, nasıl yukselmeyecek, yaşamamız mucize. Yazlari memlekete gidip bir kac hafta temiz hava aldığımızdan herhalde.
  • Yozgat 07.12.2022 18:10
    Verin hormonlu gdo lu ürünleri sonraaa yukseliyo diyin
  • Abdullah 07.12.2022 17:11
    Grib hastalığından ölen sayısı Korona dan ölenden fazla olmuş verilerde, Bu covid 19 da bir üçkağıtçılık var, parayla diploma, babadan oğlu geçen doktor sayısı arttıkça herşey gibi bu meslekte aşındı, Hainleri saymadım.
  • Efe 07.12.2022 17:05
    Uzmanlar aşılar dan sonra kanser ve kalp krizi patlaması olduğunu niye söyleyemiyor. Zalimler için yaşasın cehennem. D.S.Ö ve Melinda Bil Getes vakfınına satılmışlar hepsi.