70 TIR’lık yardım malzemesi Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştı

İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla Suriye’deki çadır kamplara yönelik başlattığı kış çalışmaları kapsamında İstanbul ve Anadolu’nun çeşitli illerinden 70 insani yardım TIR’ını bölgeye gönderdi.

70 TIR’lık yardım malzemesi Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştı
70 TIR’lık yardım malzemesi Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştı
GİRİŞ 14.12.2022 16:10 GÜNCELLEME 14.12.2022 16:10

Suriye’de 2011 yılından bu yana süren iç savaş sebebiyle yarım milyona yakın insan hayatını kaybetti, yüzbinlerce insan yaralandı ya da sakat kaldı. Uluslararası raporlara göre bu süreçte 7 milyon kişi evsiz kalırken, 13 milyon kişi ise insani yardıma ihtiyaç duyar hale geldi.

Yüzbinlerce insanın zor şartlar altında hayatlarına devam ettiği Suriye’de, yüzlerce çadır kamp bulunuyor. Çadır kamplardaki durum, kış aylarında ise daha da zorlaşıyor. Bölgede, maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan on binlerce aile var. 

İHH harekete geçti

İHH İnsani Yardım Vakfı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da mazlumlara destek olmak amacıyla harekete geçti. “İyilik Soğuk Geçirmez” diyerek başlanılan kış çalışmaları kapsamında şu ana kadar 70 TIR’lık yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Şimdiye kadar 24 ilden TIR gitti

TIR’ları organize eden İHH Temsilcikleri ise sayılarına göre şu şekilde:

-Konya 15 TIR,

-İstanbul 9 TIR,

-Ankara 9 TIR,

-Şanlıurfa 7 TIR,

-Sakarya 5 TIR,

-Kayseri 4 TIR,

-Erzincan 2 TIR,

-Eskişehir 2 TIR,

-Kocaeli 2 TIR,

-Amasya, Adana, Bitlis, Antalya, Çanakkale, Çankırı, Düzce, Hatay İskenderun, İzmir, Niğde, Sakarya, Samsun, Tokat, Van ve Zonguldak ise 1’er TIR.

İHH İnsani Yardım Vakfı, “İyilik Soğuk Geçirmez” yardım kampanyası ile kış boyunca on binlerce kişiye destek ulaştırmayı hedefliyor.

Destek olmak için...

İHH’nın kış çalışmaları ile Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak isteyen bağışçılar, KIS yazıp 3072’ye mesaj göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına KIS yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı