18 Aralık 2022 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Para uzmanından sıfırı silinen banknot uyarısı
Nümismat ve Yazar Necati Doğan, son dönemde banknotların üzerindeki bazı rakamların kimyasal maddelerle silindiğini belirterek, bu yöntemle koleksiyon değeri kazandırmaya çalışılan banknotların yüksek bedellerle satılmaya çalışıldığını söyledi.


Mısır’a yetki alanı tepkisi
Diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin, Libya ile Mısır'ın ülke sınırlarının uluslararası hukuka uygun olarak tespiti için Kahire ve Trablus'un bir an evvel diyalog ve müzakere başlatmasını teşvik ettiğini belirtti.

Bakan Bilgin’den asgari ücret açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “İşçimize rahat nefes aldıracak, tahribatı onaracak bir asgari ücret seviyesinin de bu uzlaşmada belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

AK Parti’den İmamoğlu açıklaması
Kanal7 ekranlarında Başkent Kulisi programına konuk olan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen ceza için, “Bu olayların bir numaralı muhatabı Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemiyorlar” dedi. 

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Zonguldak, Ordu, Samsun, Kastamonu ve Sinop için sağanak yağış uyarısı yaptı. 

Hırvatistan dünya üçüncüsü oldu
Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Hırvatistan, Fas'ı 2-1 mağlup ederek dünya üçüncüsü oldu.


Ajax, Arda Güler'in peşine düştü!
Hollanda devi Ajax, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler için başkan Ali Koç ve oyuncunun ailesiyle transfer görüşmesinde bulundu. Ajax'ın genç futbolcunun 20 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödemeye sıcak baktığı öne sürüldü.
 

Yorumlar 0 Yorum Var