Bakan Soylu duyurdu: 7 terörist etkisiz hale getirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7,5 ay önce şehit düşen Jandarma İsmail Can Akdeniz'i şehit eden teröristin de içinde olduğu 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GİRİŞ 20.12.2022 14:00 GÜNCELLEME 20.12.2022 15:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7,5 ay önce şehit düşen Jandarma İsmail Can Akdeniz'i şehit eden teröristin de içinde olduğu 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yeni başlatılan Eren Abluka- 17 Sonbahar-Kış Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz operasyonu kapsamında, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde; Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı JÖH ve Jandarma Komando timleri ve güvenlik korucularının katılımıyla CUDİ DAĞI TUŞİMİYA DERESİ bölgesinde başlatılan ve J-SİHA, IHA, KKK’lığı ATAK Helikopteri ve Hava Kuvvetlerinin desteklediği operasyonda 4 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilirken, 1 terörist teslim oldu. Böylelikle son 3 günde bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8’e yükseldi.

OPERASYONA ŞEHİT TEĞMEN İSMAİL CAN AKDENİZ İSMİ VERİLDİ

Operasyona geçtiğimiz Nisan ayında Şırnak Eren Abluka -5 Operasyonunda'' bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastane şehit olan İsmail Can Akdeniz ismi verilirken, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin ilk belirlemelere göre Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz’in şehit eden Amara Guyi kod adlı Ayşe Kapar olduğu belirlendi.

SÜLEYMAN SOYLU OPERASYONU ADIM ADIM İZLEDİ

Operasyonu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde bulunan Jandarma Hareket Merkezinden Jandarma SİHA tarafından belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini adım adım izledi, bölgedeki jandarma birliklerinden bilgi aldı.

İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun paylaşımı:

3 GÜNDE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN 8 TERÖRİSTTEN 7'Sİ SARI TORBADA

7,5 ay önce Şehit düşen Kahraman Jandarmamız İsmail Can Akdeniz'i Şehit eden teröristin de içinde olduğu 7 TERÖRİST DAHA SARI TORBADA

Cudi'de, Terörist ---- Jandarma'mızın eline sağlık.

 
KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • aylmz 1 yıl önce Şikayet Et
    mecburiyetlerdwn teslim olan teroristlerde imha edilmelidir sıkışınca teslim oluyorum
    Cevapla
  • vtd3434 1 yıl önce Şikayet Et
    intikammm,diye bagıran mehmetçikler geldi gözümün önüne Allah sizleri korusun ve yüceltsin İnşaallah
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk lilar üzülmüştür terörü destekleyen yandaşlarida yok edilmeli
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihin gördüğü en başarılı bakan. Hey gidi Akşener gibi memlekete faydası olmayan bakanlardan bugün terörü yerle bir eden bakanlara. Allah razı olsun. Terörün kökü kurusun...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim, Devletimizin, Askerimizin, Mit görevlilerimizin,Polisimizin yar ve yardımcısı olsun. AMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi