Türkiye'ye gelen Suriyeliler dolandırıcılara 100 bin dolar kaptırdı

Türkiye'ye gelen ve İstanbul'da vatandaşlık, ikamet ve çalışma belgesi almak isteyen 100'den fazla Suriyeli'nin dolandırıcılara kaptırdıkları belirtilen para miktarı 100 bin doları geçti.

Türkiye'ye gelen Suriyeliler dolandırıcılara 100 bin dolar kaptırdı
Türkiye'ye gelen Suriyeliler dolandırıcılara 100 bin dolar kaptırdı
GİRİŞ 21.12.2022 09:13 GÜNCELLEME 21.12.2022 09:13

Türkiye'ye gelen ve İstanbul'da vatandaşlık, ikamet ve çalışma belgesi almak isteyen 100'den fazla Suriyeli'nin dolandırıcılara kaptırdıkları belirtilen para miktarı 100 bin doları geçti. Suriye Konsolosluğu ile İstanbul Valiliği'ne ait sahte mühürlerle hazırlanan evraklarla yakalanan mağdur sayısı artarken, iddialarla ilgili yakalanan bir şüpheli tutuklandı.

Fatih, Hırka-i Şerif Mahallesi'nde yabancılar için danışmanlık bürosu bulunan Mohammad Aljoaidi ile ortağı Alaa Alsaed, Suriyeli Seraj Al Den Sabsabi ve M.Yamen Al Nakdaly'ın da aralarında olduğu 4 şüpheliye, 74 kişi için vatandaşlık, ikamet ve çalışma belgesi çıkartılmasında aracılık edecekleri düşüncesiyle, yaklaşık 35 bin dolar ödeme yapmıştı. Aljoaidi ile ortağı Alsaed, şüpheliler tarafından teslim edilen evrakları müşterilerine vermişti.  İki Suriyeli, evraklarıyla işlem yaptırmak isterken, sahte olduğu tespit edilerek tutuklanmıştı. Aljoaidi ile Alsaed, evrakları İstanbul Valiliği'nde sorgulatınca aracı oldukları 74 kişiye ait belgelerin tamamının sahte olduğu, aynı seri numaraların verildiği ortaya çıkmıştı.  Aljoaidi ve Alsaed, kendilerini 35 bin dolar dolandıran şüphelilerin yakalanması için parayı teslim ettikleri Avcılar'da polise başvurarak şikayetçi olurken banka dekontlarını, para teslim edilirken ve sayılırken kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerini, ses kayıtları ile yazışmaları içeren dosyayı da teslim etmişti.



Bu olayın ortaya çıkması artından dolandırıldıkları ortaya çıkanların sayısı 100'ü geçerken, dolandırıcıların topladığı para tutarının da 104 bin doları bulduğu belirtildi. Mohammad Aljoaidi ile ortağı Alaa Alsaed'nin ardından yine Fatih'te danışmanlık bürosu bulunan iki Suriyeli'nin de yaklaşık 69 bin doları işlemlerini hızlandırmak için çeşitli tarihlerde verdiği ve sahte evrak ve belgelerle dolandırıldığı anlaşıldı. İki Suriyeli, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek 4 şüpheli hakkında şikayetçi oldu.

BİRİ TUTUKLANDI

Şikayetler üzerine Suriye Konsolosluğu ve İstanbul Valiliği'nin mühürleri ve sahte imzalarla sahte evrak düzenleyerek dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 4 şüpheliden, Avcılar'da para destesini sayarken güvenlik kamerası ile görüntülenen Seraj Al Den Sabsabi (30) isimli Suriyeli, Esenyurt'ta yakalandı. Adli makamlara teslim edilen şüpheli sahte resmi evrak düzenleme ve dolandırıcılık suçundan tutuklandı. Diğer üç şüphelinin arandığı belirtildi.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi