Türkiye’den Nijer’e büyük yetim eğitim kompleksi

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Batı Afrika ülkesi Nijer’de inşa edilen Dinç Ailesi Yetim Eğitim Kompleksi’nin açılışı yapıldı.

Türkiye’den Nijer’e büyük yetim eğitim kompleksi
Türkiye’den Nijer’e büyük yetim eğitim kompleksi
GİRİŞ 27.12.2022 13:44 GÜNCELLEME 27.12.2022 13:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın farklı coğrafyalarında kalıcı eserler inşa etmeye devam ediyor. Son olarak, Nijer’in başkenti Niamey'e 10 kilometre uzaklıktaki Kollo bölgesinde inşa edilen Dinç Ailesi Yetim Eğitim Kompleksi’nin açılışı yapıldı.

Kompleksin açılışına, Türkiye’nin Niamey Büyükelçisi Özgür Çınar, Nijer Kadınların Teşviki ve Çocukların Korunması Bakanı Allahoury Aminata Zourkaleini, İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç, İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Kaya ve Reşat Başer, bağışçı Adnan Dinç, vakıf yöneticileri, yerel yetkililer ve bölge halkı katıldı.

5 bin 50 metrekarelik alana kurulu

Bölgede yaşayan binlerce kişinin istifade edebileceği kompleksin içerisinde; 120 yetim çocuğun kalacağı yetimhane, camii, toplam 650 öğrenci kapasiteli ilkokul, ortaokul ve lise yer alıyor. Komplekste ayrıca, yetimlere ve bölge halkına hizmet sunacak sağlık ocağının yanı sıra misafirhane ve idari bina bulunuyor.

Öte yandan kompleksin su ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan 10 ton kapasiteli depolu su kuyusu da hizmet vermeye başladı.  

Dinç Ailesi Yetim Eğitim Kompleksi, toplam 5 bin 50 metrekare büyüklüğünde bir alana kurulu bulunuyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yapanlardan yapılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    siz evvela eski sowjet cumhuriyetlerindeki insanlık durumunu araştırın bu kpnuyla ilgili....
    Cevapla
  • Hüseyin Cevahir 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrika kıtasındaki aşırı yoksul ve yetimleri dışlayan anlayışlar islami düşünceye sığarmı hayret ediyorum.Allah yapılan hayrı kabul etsin Türkiyede ekmek ve su bulamayan fakir varmı?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar güzel. Dünyaya insanlık ve yardımlaşma gibi değerleri öğretiyoruz hem de ırkçılık ve kavmiyetçilik olmadan!!!
    Cevapla
  • muhammet gündoğdu 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir hizmet emeği geçen herkese teşekkürler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor