TBMM'de yeni yılda yoğun mesai! EYT'lilerin gözü bu tarihte!

Yeni yıldaki çalışmalarına 3 Ocak Salı günü başlayacak olan TBMM, EYT düzenlemsi, sözleşmeli personelin kadroya alınması, 7'nci yargı paketi ve anayasa değişikliği için mesai yapacak.

TBMM'de yeni yılda yoğun mesai! EYT'lilerin gözü bu tarihte!
TBMM'de yeni yılda yoğun mesai! EYT'lilerin gözü bu tarihte!
GİRİŞ 30.12.2022 20:25 GÜNCELLEME 30.12.2022 20:25
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

TBMM, 1 haftalık aranın ardından 3 Ocak 2023'te yasama faaliyetlerine başlayacak.

Yeni yılda Genel Kurul’un ilk gündem maddesi, çocuk istismarına ilişkin araştırma komisyonu kurulması olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile AK Parti milletvekillerinin imzasıyla hazırlanan araştırma önergesi, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin aynı konudaki önergeleri ile birleştirilerek görüşülecek ve araştırma komisyonu kurulacak. Komisyon 17 üyeden oluşacak ve 3 ay süre ile çalışacak. Bu kapsamda hazırlanacak rapor, Genel Kurul’da gündeme gelecek.

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA ALINMASI

Meclis yeni yılda önemli yasal düzenlemeler için de yoğun bir mesai yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yaklaşık 10 maddeden oluşan taslak metne AK Parti grubu tarafından son şekli verilecek.

Taslak metnin önümüzdeki hafta tamamlanarak teklif haline getirilmesi planlanıyor.

EYT ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS'TE!

EYT ile ilgili Bakanlık tarafından hazırlanan taslak metnin de önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor. Düzenlemenin son şekli verildikten sonra yine ocak ayının ilk günlerinde Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanıyor.

YARGI PAKETİ OCAK AYI ORTASINDA MECLİS'TE!

Adalet Bakanlığı tarafından çalışmaları devam eden 7'nci yargı paketi de yeni yılın yasal düzenlemeleri arasında yer alıyor.

Yargı paketinin ocak ayı ortalarında Meclis'e gönderilmesi bekleniyor. Yine AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu başörtü düzenlemesine ilişkin anayasa değişikliği teklifi de yeni yılın önemli düzenlemeleri arasında yer alıyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Veysi 1 yıl önce Şikayet Et
    Efendim son 7 yıl Bağkursa bağkurdan emekli sayılır vs.. diyenler var. Arkadaş çalışma hayatı son 7 seneden ibaret değil. Çalışma hayatı boyunca SGK fazlaysa SGK dan yok Bağkur fazlaysa Bağkurdan emekli olunması daha doğrudur. Çalışma hayatında işçi olarak SGK 2500 günü yarıyı geçtiyse SGK dan emekli olması haktır. Bağkura bakılmaksızın.
    Cevapla
  • Memur 1 yıl önce Şikayet Et
    biz memurların memuriyetten önce yaptığı askerlik hizmetiyle ilgili yaptığı borçlanmanın aynı işçilerde olduğu gibi hizmet başlangıcını öne çekmesini istiyoruz,ben askere gittim vatanıma hizmet ettim 18 ay, işçilere verilen bu hak biz memurlardan neden esirgeniyor,eğer ki askere gitmeseydim bir işe girecektim ve sigortalı olacaktım,işçilere verilen bu hakkın bize de verilmesini istiyoruz,EYT konusu Meclise geldiğinde bu sorunun düzeltilmesini bekliyoruz
    Cevapla
  • Veysi 1 yıl önce Şikayet Et
    İşçi SGK pirim gün sayısı 2520 den fazla olanlar için son 4-5-6-7-8 sene Bağkura bakılmaksızın emekli olması doğru olandır. Bu şekilde olmazsa vatandaş 1 sene bağkuru diriltip ödeme yapar. Daha sonra işçi SGK olarak 3 sene çalışır SGK emekli olur. Bağkuru diriltip ödeme yapmasıyla son 3 sene SGK ödeme yapması sonuçta ikiside ödeme. Vatandaş boşuna 3 yıl beklemiş olacak. Primgün sayısı hangisi fazlaysa ondan emekli olması mantıklı olan.
    Cevapla
  • Veysi 1 yıl önce Şikayet Et
    98 yılı SGK girişli. SGK prim 2780 gün. 2019 yılı şirket açılışı 4 sene Bağkur. Bağkura sadece 90 gün prim ödemesi yaptım. Yine 2001 yılı şirket açılışı kapanış 2012 Bağkur ödemesi hiç yapmadım. 7 sene bağkur canlandırma diriltme yaptığımda 2520 gün yapıyor. SGK prim fazla olduğundan dolayı SGK dan emekli olabilirmiyim? Prim gün sayısı hangisinden fazlaysa ondan emekli olma hakkı olması lazım.
    Cevapla
  • Emir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısa çalışma ödeneği alanlarin primi ödeyerek emeklilik hakkı kazanıyor mu yasa çıkacak mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü