Yangın çıktı, aile köpeklerinin havlamasıyla ölümden kurtuldu

Balıkesir'de üç katlı binanın ikinci katında yangın çıktı. Evdekiler, "Fuki" isimli köpeğin havlamasıyla ölmekten kurtuldu.

Yangın çıktı, aile köpeklerinin havlamasıyla ölümden kurtuldu
Yangın çıktı, aile köpeklerinin havlamasıyla ölümden kurtuldu
GİRİŞ 02.01.2023 15:31 GÜNCELLEME 02.01.2023 15:34

Balıkesir'de üç katlı binanın ikinci katındaki dairede çıkan yangında evdekiler, 'Fuki' isimli köpeğin havlamasıyla ölmekten kurtuldu. Köpeğin havlamasına uyanan ve dumandan etkilenen Gülay Ataselim (51) dışarı çıkarken, içerde mahsur kalan babası Zeki Köseoğlu (85), annesi Aysel Köseoğlu (90) ve 'Fuki' itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Köseoğlu çifti ve kızları hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.



Balıkeserin’in Edremit ilçesinde, Camivasat Mahallesi 32’nci Sokak'taki bir apartman ikinci katında bulunan Zekai Köseoğlu'na ait dairede saat 06.45 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evdeki 3 yaşındaki 'Fuki' isimli terrier Rus finosu cinsi köpeğin havlamasıyla evdeki Gülay Ataselim uyandı. Dumandan etkilenen Ataselim, apartman boşluğuna çıkıp, komşularından yardım isterken, bir yandan da içerdeki odada uyuyan babası Zeki Köseoğlu ve annesi Aysel Köseoğlu'na seslendi. Ancak, alevler nedeniyle Köseoğlu çifti içerde mahsur kaldı.



YANGIN MUTFAKTA ÇIKMIŞ

Komşuların ihbarı üzerine eve itfaiye, 112 Acil Servis ve doğal gaz ekipleri sevk edildi. Binadaki doğal gaz vanaları kapatılırken, itfaiye ekipleri içerde mahsur kalan Köseoğlu çiftiyle, Fuki'yi kurtardı. Dumandan etkilenen Köseoğlu çifti ile kızları Gülay Ataselim, ambulansla Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Köpek ise Köseoğlu çiftinin yakınları tarafından geçici olarak daha güvenli bir yere götürüldü.

Mutfak kısmında başladığı belirlenen yangın itfaiye ekipleri tarafından diğer odalar ve katlara sıçramadan söndürülürken, evde maddi hasar meydana geldi. Polis, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.



'EŞİMİ FUKİ UYANDIRMIŞ'

Yangını iş yerinde haber alıp gelen Kasım Ataselim, "Saat 06.30 sıralarında işe gittim. 15 dakika sonra eşim arayıp, 'Evde yangın çıktı' dedi. Eşimi köpeğimiz Fuki uyandırmış. İçerde mahsur kalan kayınpederim, balkona kaçıp, buradan hortumla alevlere müdahale etmiş. İtfaiyenin de ulaşmasıyla alevler söndürülmüş" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim