Netanyahu, Mescid-i Aksa baskını sonrasında BAE ziyaretini erteledi

Aşırı sağcı İsrailli Bakan Itamar Ben-Gvir’in tepkilere neden olan Mescid-i Aksa baskınının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, gelecek hafta Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapmayı planladığı resmi ziyaretini ertelediği öğrenildi.

Netanyahu, Mescid-i Aksa baskını sonrasında BAE ziyaretini erteledi
Netanyahu, Mescid-i Aksa baskını sonrasında BAE ziyaretini erteledi
GİRİŞ 03.01.2023 20:40 GÜNCELLEME 03.01.2023 20:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail televizyonu Kanal 12’nin haberine göre, Netanyahu, başbakan sıfatıyla Abu Dabi'ye ilk kez gerçekleştirmeyi planladığı geziyi erteledi.

Habere göre, gelecek hafta yapılması planlanan ziyaret, "seyahatin başarıyla gerçekleştirilmesini sağlamak için hükümetlerin karşılıklı çalışmasına imkan sağlanması" gerekçesiyle ertelendi.

Ziyaretin ertelendiği haberinin, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği ve uluslararası kınamalara yol açan baskından sonra gelmesi dikkati çekti.

Provokatif eylemleriyle tanınan aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, bu sabah İsrail polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif'e girmişti.

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara ait statüsünü ihlal eden girişim, BAE de dahil olmak üzere uluslararası tepki ve kınamalarla karşılaşmıştı.

BAE Dışişleri Bakanlığı, baskını "şiddetle kınadığını" duyurarak, İsrail'e gerginliği azaltma ve tansiyonu yükselten adımlardan kaçınma çağrısı yapmıştı.

İsrail, Netanyahu'nun liderliğinde 2020'de Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas ile de bu çerçevede anlaşmalar imzalamıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Bozok yaylası 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yahudi kafir ilk ziyaretini neden Müslüman bir ülkeye yapar, ey Müslüman lar uyanın ve kendinize gelin
    Cevapla
  • nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    topraklarımızı geri alalım artık mescid-i Aksa bizi bekliiyor
    Cevapla
  • German 50 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah in laneti üzerinize olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın gazabi üzerine olsun ey İsrail
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye ki... dost ülkeye gidiyor korkmasına gerek yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?