Fransa'nın başkenti Paris'te geçtiğimiz günlerde, ırkçı bir Fransız tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi ölmüştü. Saldırıda ölenlerin PKK sempatizanları olduğu ortaya çıkmıştı. PKK yöneticisi Bese Hozat, terör örgütünün kanalında yaptığı konuşmada, bir Fransız tarafından işlenen saldırı için Türkiye'nin yargılanmasını istedi. Fransa hükümetine de bu yönde çağrıda bulundu.

23 Aralık'ta Paris'in 10. Bölgesi'ndeki Enghien Caddesi'nde ırkçı bir Fransız vatandaşı, etrafında bulunan kişilerin üzerine silahla ateş açtı. Saldırıda 3 kişi öldü, biri ağır 3 kişi de yaralandı.

TERÖRİSTLER PARİS'İ KARIŞTIRDI

Ölenlerin terör örgütü PKK mensubu oldukları ortaya çıkınca, ülkedeki terör sempatizanları sokaklara döküldü ve Paris'i birbirine kattı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Saldırgan bilinçli olarak yabancıları hedef alsa da Kürtlerin özellikle hedef alındığı söylenemez." dedi.

TERÖRİST BESE HOZAT'TAN TÜRKİYE'YE SKANDAL SUÇLAMA

PKK yöneticisi Bese Hozat, terör örgütünün yayın organına yaptığı konuşmada, Fransız vatandaşın işlediği saldırı için Türkiye'nin yargılanmasını istedi.

Hozat, skandal açıklamasında, "Fransa hakikati açıklamalı. Türk Devleti'ne hesap sormanın zeminini hazırlamak, Erdoğan'ı, MİT'i yargılamaktır. Mahkemenin önüne çıkarmaktır. Hesap sormaktır. Fransa'nın yapması gereken budur" dedi.

 

 

 

Yorumlar 240 Yorum Var
  • TÜRK 05.01.2023 13:50
    avrupa size çok yakışıyor abla diğer itlerinizi de toplayın gidin buradan be.. yargılamana da gereke kalmaz..
  • Morelli 04.01.2023 16:37
    Cadi sen faregibi marada yasa sihalar tepende
  • Hakan 04.01.2023 16:31
    Bir gün inşallah teröre destek veren her ülkeye farklı bedeller ödeteceğiz. Savaş olur terör olur sonuçta kısas yapma hakkımız var. Zaten bundan tırsıyorlar. Bu Türkiye fazla güçlenirse tüm hesapları kapatacak biliyorlar.
  • 8litunç 04.01.2023 16:13
    Sen kimsim Fransa yola beraber gel bir konuşmayı oğren tepeci
  • Misafir 04.01.2023 15:44
    Olur fransaya verdiğiniz zararı odeyelimmi
Daha fazla yorum görüntüle