Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından ATO Congresium'da düzenlen "Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması"nda önemli açıklamalarda bulundu. 

"Biz Anadolu'nun kapılarını elbette ecdadın kılıcının gücü, yüreğinin cesaretiyle açtık. Ama Anadolu'yu asıl fethimiz, her biri birer Alperen olan esnafımızın gönül kapılarını açmasıyla oldu." diyen Başkan Erdoğan, gönülleri fethederek bu toprakların vatan hale getirildiğini söyledi.

Erdoğan, dünyanın her yerinde esnafın bulunduğunu ama Türkiye'nin esnafının ve onların misyonunun çok farklı olduğunu vurguladı.

KUMLUCA'DAKİ SEL FELAKETİNDE ESNAFIN DİĞERGAMLIĞINI ÖVDÜ

Başkan Erdoğan, geçtiğimiz ay Antalya Kumluca'da yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye giden ekiplerin esnafa acil ihtiyaçları için 10'ar bin lira maddi destek verdiğinin altını çizerek, "Esnafımızın bir kısmı, 'Benim zararım o kadar fazla değil, daha çok ihtiyacı olan arkadaşlar var, önce onlara verin.' diyerek kendilerine sunulan parayı iade ediyor. Esnafımız bu ahlaka, bu duruşa sahip olduğu müddetçe Allah'ın izniyle ne bu ülkeye ne bu millete hiç kimse diz çöktüremez." sözlerini kaydetti.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • oska 11.01.2023 09:26
    Esnafımız bu ahlaka, bu duruşa sahip olduğu müddetçe Allah'ın izniyle ne bu ülkeye ne bu millete hiç kimse diz çöktüremez
  • Fatih 11.01.2023 00:14
    o ESNAFLIK İNŞALLAH 3 HARFLİLERE DE BULAŞIR. yOKSA İŞİMİZ ZOR