Emniyet teşkilatının merakla beklediği mesai saatleri ile ilgili yeni düzenleme geliyor.

Kanal 24'te açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz Türkiye'de kurumların travmasıdır. Arınma ve tasfiye süreci ortaya koymak durumundaydık. Kanunun bize yönlendirdiği şekilde adımlar dizisi söz konusu. Polis başarılı işler yaptı. 21 bin amir sınıfında kişi vardı 6 bin 700' düştü. Polis teşkilatı usta çırak teşkilatıdır. Şu hat koptu mu bu hattı inşa edilmesi 15 yıldır. Buna rağmen 130 binin üzerinde yeni polis aldık. Emniyet teşkilatının yarısına yakınında değişiklik söz konusu oldu. Bu zor dönemi karakoldan organize suç gibi önemli birimlerde önemli mücadele verildi. Dönem dönem sıkıntı çektiğimiz alanlar olmadı değil. Yıllardan beri gelen alışkanlıklar da var. Polisimizde yeni adım atıyoruz. Polis akademisiyle ilgili çalışma yaptık. Teftiş heyetlerimizi daha iyi noktaya taşımak için çalışmalar yaptık. 1 yıldır üniversiteden hocalarımızla sahada çalışma yaptık. Değerlendirme yaptık.

YENİ ÇALIŞMA SAATLERİ VE MESAİ ÜCRETLERİ

Polisimizin çalışma saatleri 3 grup 12-36'da çalışıyordu. İline göre değişiyor. 12-36 çalışan polisimiz 4 grup çalışacak ve dinlenmesinden feragat etmeyecek. 7 Ocak itibariyle bu başladı. Ek göreve çıkılıyor. Bunun karşılığında mesai almıyorlar. Mesaimiz var yüzde 52'ye çıkardık. Bu da yeni gelişmelerden bir tanesi. Ek hizmete gidiyorsa amiri 1 ay içerisinde dinlenmesi için telafisini verecek. Bazı bölgelere kimse gitmiyor diye, o bölgeleri gözeterek 4'ü 2'ye düşüyoruz.

ŞARK GÖREVİ SONRASI İSTEDİĞİ YERE GİDEBİLECEK

Şarktan döndükten sonra istediği vilayete gidebilecek oradan rotasyon yemeyecek. Şark sürelerini düşürmüş idik. 6 yıllık şark süresi bırakmıyoruz. Süreleri düşürüyoruz ve 3'ten aşağıya düşürmüyoruz. 1 kişi 2 şarkı birlikte yapmak istiyorsa o şartı sağlayacağız. MEB'de uygulanan sınavlar vardı. Polisimiz 3 oturuma gidip 1 oturum alabiliyordu. Polisimizde bu tip ek görevlere gittiğinde 3 oturuma gidiyorsa 3 oturum parası alacak. Şu anda 2 şark var. 2 hamlemiz olacak. 1 şarka döndürebilir miyiz diye bakıyoruz. Bir de 2 şarkı birleştirip kısaltabilir miyiz diye bakıyoruz. Bu, terörle mücadeledeki ihtiyaca bağlı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Alperen 12.01.2023 15:11
    Elbistanlı denen embesil, Bizler polis olduysak kul köle olmadık. Çalışma şartlarımızı sen nereden biliyorsun da boş boş konuşuyorsun. 12/36 diyorsun Bakan bey dedi diye hemen 12/36 yamı dönüldü sanıyorsun. Şikayet etmiyoruz ama daha iyi şartlarda çalışmak ve özlük haklarımızı istiyoruz. Hak istemek ne zaman şikayet oldu. Bakan beyde söylüyor sıkıntılarımızı. Gezi, kobani, hendek, fetö olaylarında aylarca bir gün bile izin yapmadan çalışıldı. Elhamdülillah halimize bin şükür Allah bu günlerimizi aratmasın bunu bulamayan binlerce insanımız var. Allah esas seni ıslah etsin polise su-i zanda bulunuyorsun. Ben sana hakkımı helal etmiyorum bunu bilesin.
  • vatandaş 11.01.2023 17:50
    bu gün polsana üye olan yeni bir polis 35 sene sonra 500 000 TL ikramiye alacak. bazı embesiller polis şu an için 1500 000 TL ikramiye alıyor yazmış, herhalde oyak zannettiler.
  • Vatan 11.01.2023 14:27
    Elbistanlı denilen yorumcu, galiba senin polislerle ilgili bir sorunun var, peki neden intihar ediyorlar, keyfindenmi. Polis mesleği zor, stresli, diğer meslekler gibi rahat değil, senin için can veriyorlar, hadsiz hadsiz ukalaca konuşma.
  • Çoban 11.01.2023 13:39
    28 yıldır meslekteyim alacağım ikramiye 325000tl ne iyibir araba nede bir evi unuttuk arsa bile yapmıyor paramız pul oldu ne olacak bu halimiz.
  • Elbistanlı 11.01.2023 13:12
    Bazi yorumlara bakıyorum ki tahminim hepsi polis memuru. Bir türlü memnun olmuyorlar. Ne istiyorsunuz Allah aşkına.. hayatinıız, aklınız düşünceniz hep sikayet hep şikayet. 12. 36 ya döndünüz hala bir memnuniyetsizlik. Sizleri ( hiç bir seyi begenmeyenlere sesleniyorum ) 12..48 de çalıştırsak maaşlarınızı 30 bin de yapsak işte 12 saat yatırsak yine şikayet edersiniz. Çünki zihniyetiniz bozuk.. her seye siyaset penceresinden bakıyorsunuz.. Allah ıslah etsin...
Daha fazla yorum görüntüle