Bakan Soylu, kırsal yapısı tamamen biten örgütleri açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu: "(Terörle mücadele) DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP, bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir."

GİRİŞ 13.01.2023 10:34 GÜNCELLEME 13.01.2023 11:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara’da "İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı"nda konuşuyor.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

"Şehirde kırsal, terör örgütünü bir daha ayağa kaldıramayacak şekilde beline vurulan darbenin sahibi olmuşlardır. Eğer biz teşkilatlarımızla ilgili böyle bir değerlendirmeyi yapabiliyorsak, aynı değerlendirmeyi devletimiz, milletimiz için yapabilecek kapasitedeyiz. Elbette ki bu yıl yaklaşık 46 milyon turist, 51.5 milyar dolar civarında bir turizm elde edilmişse, Türkiye'nin doğusunda fabrikalar her şekilde artıyorsa, istihdam 31 milyonu aşmış ise ihracat 254 milyar seviyesine ulaşmış ise burada etrafındaki ateş çemberine rağmen kahramanlarımızın katkısı çok büyüktür. Bu anlayışla birlikte şunu çok net bir şekilde ifade etmem gerekir.

Güvenlik sahasında bir yandan terör, uyuşturucu kaçak göç gibi küresel sorunlarla mücadele ediyoruz. Bir yandan da teknolojinin ürettiği siber suçlar gibi yeni suç türleriyle mücadele ediyoruz. Batılı ülkelerin terör örgütlerine de aynen destekleri devam edecek. Onun için az önce ifade ettiğim gibi gayretimizi artırarak çalışmalıyız.

Tek terörist kalıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Kim hangi siyasi hesabı yaparsa yapsın. Kırsalda veya şehirde ne kadar başarılı olursak olalım bu teyakkuzu devam ettirmeliyiz. Teröristlere göz açtırmamalıyız.

2022 yılında DEAŞ, FETÖ, sol terör örgütleri, PKK/KCK yönelik 16 bin 212 operasyon yapıldı. 28 bin gözaltı, 4 bin 545 tutuklama gerçekleşti.

DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP, bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz sizlerden razıyız, Allah da sizlerden razı olsun, hertürlü nusibetlerden korusun Sn.Bakanım.
    Cevapla
  • Misafirü 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhteşem süleyman
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ayaginizi tasa degdirmesin attiginizi bos gecirmesin
    Cevapla
  • MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    yürü be yiğidim zaman senden yanadır. reise devam
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman Soylu, Bakanlık görevinde çok büyük işlere İmza attı. Devletinin Milletin yanında yer aldı. Ölümden tehditten yılmadı. Onun sesini kesmek isteyen şuursuz vatan hainleri Maalesef Mecliste. Görevi başında iken yada görev sonrası başına bir şey gelirse sorumluları chpkk dır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor