Antalya'daki yabancılardan ilginç talepler: Kargalar gürültü yapıyor!

Antalya'da, yaşayanlarının 4'te 1'i yabancı olan, 200 bin nüfusa sahip Konyaaltı ilçesinde talep ve şikayetlere çözüm bulunması için belediye bünyesinde hizmet veren 'Halk Masası' birimine, geçen yıl 80 bin 242 başvuru yapıldı.

Antalya'daki yabancılardan ilginç talepler: Kargalar gürültü yapıyor!
Antalya'daki yabancılardan ilginç talepler: Kargalar gürültü yapıyor!
GİRİŞ 17.01.2023 10:11 GÜNCELLEME 17.01.2023 10:19
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Antalya'nın merkez ilçelerinden, 200 bin civarında nüfusa sahip Konyaaltı, yaşayanlarının 4'te 1'inin yabancılardan oluşması özelliğiyle dikkat çekiyor.

Her yıl on binlerce turistin ağırlandığı ilçe, son yıllarda yabancıların yaşamak için tercih ettiği merkeze dönüştü. Ukrayna ile Rusya savaşı sonrası iki ülkeden kente gelenlerin çoğunun yerleştiği ilçede son dönemde yabancı nüfusu hızla arttı.

Yabancı popülasyonundaki hızlı değişim, Konyaaltı Belediyesi'nin ilçede oturanların şikayet ve taleplerine hızlı çözüm bulmak amacıyla oluşturduğu 'Halk Masa' birimine yapılan başvurulara da yansıdı.

80 BİN BAŞVURUDAN 15 BİNİ YABANCI

İlçede yaşayanların günlük yaşama dair sorunlarını ve önerilerini paylaştığı belediye bünyesindeki birime sosyal medya, telefon araması ya da yüz yüze başvuranların sayısında geçen yıl artış yaşandı. Birime geçen yıl yapılan 80 bin 242 başvurudan yaklaşık 15 binini yabancılar gerçekleştirdi. Çoğu günlük yaşama dair sorunların belediye aracılığıyla çözüm bulunması talebiyle yapılan başvurular arasında ilginç talepler de yer aldı.



'ATIM KAYBOLDU', 'KARGALAR GÜRÜLTÜ YAPIYOR'

İlçedeki yabancıların fatura ödemeleri, devlet kurumlarıyla ilgili bilgi edinme amacıyla yaptığı başvurular arasında en fazla talep, belediyenin düzenlediği Türkçe kursuna katılım isteği oldu. Belediyenin açtığı el sanatları kurusuna katılım talebi, nikah işlemi hakkında bilgi edinme gibi konularda birim çalışanlarına yapılan başvurularda; kargaların sesi nedeniyle oluşan gürültüye çözüm bulunması, bakıma muhtaç sokak hayvanlarına yardım, kaybolan atın bulunması gibi ilginç talepler de yer aldı.

MURATPAŞA'DA 6 BİN BAŞVURU

Antalya'da yabancıların yoğun yaşadığı merkez ilçelerden Muratpaşa'da ise belediyenin 'Turunç Masa' birimine geçen yıl yapılan 175 bin başvurunun 6 bini, yabancıların talep ve şikayetlerinden oluştu. Muratpaşa'da yabancılar, genellikle günlük yaşama ilişkin sorunların çözümü ve belediye hizmetleriyle alakalı bilgi edinmek için başvuru gerçekleştirdi. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 18
  • Korkut uysal 1 yıl önce Şikayet Et
    Sokak köpekleri yabancıları rahat bırakmıyor. Fener Starbucsta içeride iki köpek, dışarıya çıkmıyor ve havlayıp koltuklara oturmak istiyor. Biri turisti itti oturmak için kahvesini döktü çığlık attı turist, çalışanlar hiç birşey yapmıyor türkler seviyor köpekleri, köpeği dışarı çıkarmak için ayağımla ittim diye bir türk kızı polise şikayet etti beni, turist teşekkür etti. Bir başka köpekte bir ingilizi rahatsız etti adam kalktı .
    Cevapla
  • Ganime onal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ay yazik dertlerine bak ,bizde sizden sikayetciyiz ne olacak ,
    Cevapla
  • Süheyla 1 yıl önce Şikayet Et
    Misafirler öncelikle aşağıda oturan komşularını gece yarıları gürültü yapmamayı ogrensinler
    Cevapla
  • aty 1 yıl önce Şikayet Et
    Ümit özdağ bunlara da bir otobüs ayarlasa ya.. ama yok batılılar ve gayrimüslimler bizim baş tacımız.. ancak zengin de olsa araplar, suriyeliler, afganlar vb müslüman olanlar gitsin.. gavurlar kalsın..
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkenizde öten kargalara çözüm buluyorlarsa gidin orada yaşayın. turistler dahil ülkedeki tüm yabancılar dışarı.
    Cevapla
  • hayri 1 yıl önce Şikayet Et
    aklınız firarda herhalde sen kendi fanusunda yaşayabilirsin ama ülkeye turist de gerek belli oranda mülteci de.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olmayana vatandaşlık verilmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...