Antalya'da halk otobüsünün şoförü, yolculara uyarılarına rağmen arkaya ilerlememeleri üzerine kontağı kapatıp araçtan inerek tepki gösterdi.

Muratpaşa ilçesinde Lara-Varsak hattında çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı 07 AU 0097 plakalı otobüsün sürücüsü Raci Altunay (41), sabah saatlerinde yolcuları almaya başladı.

Otobüsün dolması üzerine Altunay, yolculara arkaya doğru ilerlemeleri uyarısında bulundu.

Bazı yolcuların şoförün uyarılarına tepki vermesi üzerine Altunay, bu şekilde aracı kullanamayacağını söyleyerek kontağı kapatıp otobüsten indi.

Bir süre sonra diğer yolcuların ikna etmesiyle şoför, tekrar otobüse binerek yoluna devam etti.

Şoför ile yolcular arasında yaşananlar kamerada

Şoför ile yolcular arasında yaşananlar, otobüsteki kamera tarafından kaydedildi.

Kayıtlarda Altunay'ın, "Arkadaşlar, ön kapıda bekliyorsunuz ama inerken orta ve arka kapıdan ineceksiniz. Ona göre kendinizi ayarlayın, ön kapıdan indirmem." diyerek yolculara uyarıda bulunduğu duyuluyor.

Otobüsteki yolcunun "Sabah sabah senin derdin ne? Seni indiririm bak aşağıya." sözlerine kızan Altunay'ın kontağı kapatıp araçtan indiği görülüyor.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • vatandaş 20.01.2023 11:17
    şöferde insandır doğru olanı yapmış vatandaş iyi şımardı.diğer husus yolcunun yoğun olduğu saatlerde sefer sayısı artırılmalı..otobüsde yolcular paket olmuş..sonrasında yok influenza var salgın var bilmem ne var.belediye otobüsleri şehirler arası yolcu otobüsü gibi olmalı ayakta yolcu alamamalı..ayakta yolcu alma işi çoktan geride kalmalıydı
  • fahri 20.01.2023 10:04
    Vatndaş haksız, suçlu. Kimse araç kullanan birine sataşamaz. Sürücü sadece bir kişinin değil tüm yolcuların hayatından güvenliğinden zamanından sorumludur. Tek bir şahsın sataşmasıyla yıpratılamaz.
  • Şerif 20.01.2023 10:03
    Haberde ki bomba detayı herkes ıskalamış. Şoför emniyet kemeri takmadığı gibi alarm vermesin diye arkadan sabitlemiş.
  • Misafir 20.01.2023 09:38
    Halk otobusu. Ne kadar kisi binerse o kadar kar ediyor. Otobuslerde de minibus gibi ayakta yolcu yasagi gelmeli.
  • psikometrik işler 20.01.2023 09:26
    İzmir' deki eshot şoförleri de gerçekten yolcu için tam anlamıyla zalimler. Araç iç ve dış kameraları incelenirse yolcuyu ne kadar çok zor durumda bıraktıkları çok net görülür. Eğer sesli kayıt da alınıyorsa gerçekten psikolojik desteğe ne kadar çok ihtiyaçları olduğu anlaşılacaktır.
Daha fazla yorum görüntüle