Gebze'de korkutan yangın: Palet imalathanesine sıçradı!

Gebze'de bir geri dönüşüm tesisinin deposunda plastik atıkların toplandığı bölümde çıkan yangında alevler yan tarafta bulunan palet imalathanesine sıçradı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken iki iş yerinde hasar oluştu.

Gebze'de korkutan yangın: Palet imalathanesine sıçradı!
Gebze'de korkutan yangın: Palet imalathanesine sıçradı!
GİRİŞ 20.01.2023 09:56 GÜNCELLEME 20.01.2023 10:40

İstanbul'un Gebze ilçesinde gerçekleşen olay saat 03: 30 sıralarında Silivrikapı Mahallesi İmam Mehmet Sokakta meydana geldi.

İddiaya göre   34 FR 9711 plakalı otomobilde yangın çıktı. Aracın yandığını gören mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yangının kesin çıkış nedeni yapılacak incelemelerin ardından belirlenecek.

Yangın gece yarısı Balçık Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki bir geri dönüşüm tesisinin deposundaki plastik atıkların bulunduğu bölümde çıktı.

Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın, plastik atıkların yanıcı özelliği nedeniyle hızla büyüdü. Alevler, kısa sürede yan tarafta bulunan palet imalathanesine sıçradı.

Yangını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye görevlilerinin müdahalesiyle her iki fabrikadaki yangın, yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürdürülürken, her iki fabrikada da maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi