15 insani yardım TIR’ı Suriye’ye uğurlandı

Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım götüren İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla yeni bir yardım kampanyası başlattı.

15 insani yardım TIR’ı Suriye’ye uğurlandı
15 insani yardım TIR’ı Suriye’ye uğurlandı
GİRİŞ 20.01.2023 17:40 GÜNCELLEME 20.01.2023 17:40

Suriye’de 2011 yılından bu yana devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan zor şartlar altında hayatlarına devam ediyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde yüzlerce çadır kamp bulunuyor. Bu kamplarda, maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan on binlerce aile var. 

İHH çalışma başlattı

12 yıldır Suriye’de insani yardım çalışmalarında bulunan İHH, yeni bir yardım kampanyası başlattı. “İyilik Soğuk Geçirmez” ismi verilen proje ile kış süresince yüzbinlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında STK’lar ve bağışçıların destekleriyle İHH Ümraniye Temsilciği tarafından hazırlanan 15 insani yardım TIR’ı İstanbul’dan Suriye’ye doğru yola çıktı.

Ümraniye Belediyesi Merkez Garajı’nda yapılan uğurlama töreni, Hafız Ali Fıstık Hocaefendi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“TIR’larda temel ihtiyaç ürünleri bulunuyor”

Tilavetin ardından İHH Ümraniye İlçe Temsilcisi Yavuz Aydoğan açılış konuşması yaptı. İHH’nın çadır kentlerde zor şartlarda yaşayan mazlumlara destek olmak için çalışmalarına devam ettiğini belirten Aydoğan, “İnsanlar soğuktan titrerken biz sıcak evlerimizde rahat oturamayız, oturmamalıyız” dedi.

“İHH 12 yılda 26 bin TIR dolusu yardım gönderdi”

İHH İstanbul İl Başkanı Mehmet Kesmen, savaş sebebiyle Suriye’deki evlerin üçte biri, hastane ve okulların ise en az yarısının bombardımana maruz kaldığını hatırlattı. Kesmen, “En az 7 milyon Suriyeli başka ülkelere iltica ederken, ülke içerisinde ise 6,5 milyon kişi zorla göç ettirildi. Şu anda 13,5 milyon insan Suriye’de insani yardıma ihtiyaç duyuyor. İHH tarafından Suriye’ye son 12 yıl içerisinde temel gıdadan elbiseye, ilaçtan hijyen ürünlerine kadar çeşitli insani yardım malzemelerinden oluşan yaklaşık 26 bin TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı” dedi.

“Türkiye’nin gönül coğrafyasının sınırları fiziki sınırlarından geniş”

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Emin Mollaoğlu, Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasına göre dünyada en fazla yardım yapan ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise, Batılı ülke ve kuruluşların Suriye’ye taahhüt ettikleri yardımları göndermediklerinin altını çizerek, Türkiye’nin savaş mağdurlarına önemli desteklerde bulunduğunu belirtti. Yıldırım, gönderilen TIR’ların hazırlanmasına katkı veren herkese teşekkür etti.

Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Türkiye’nin gönül coğrafyasının sınırlarının fiziki sınırlarından geniş olduğunu belirtti. Aydın, çalışmalarından dolayı İHH’ya teşekkür etti.

Program, Ümraniye Müftü Vekili Hasan Kargı tarafından yapılan duanın ardından, içerisinde gıda, giysi, ayakkabı gibi çeşitli yardım malzemelerinin yer aldığı TIR’lar, mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye’ye uğurlandı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı