Tele 1'de yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. Kanalın Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve program ortağı Emre Kongar, YSK Başkanlığına seçilen Ahmet Yener ve kardeşi üzerinden imam hatip liselerine nefret kustu..

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanlığına Ahmet Yener seçildi. Yeni 5 üye ile görev süresi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt arasından gizli oylamayla yapılan seçim sonucunda Ahmet Yener, YSK Başkanı oldu.

YSK BAŞKANI AHMET YENER'İN İMAM HATİPLİ OLMASI RAHATSIZ ETTİ

Yener'in YSK Başkanı olması, Tele 1'in Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve program ortağı Emre Kongar'ı rahatsız etti.

Yener'in imam hatip lisesi mezunu olduğunu söyleyen Kongar, "İlginç görüntüler ortaya çıkıyor. YSK Başkanı muhakkak iyi bir hukukçudur kuşkum yok. Çok iyi bir eğitim görmüş, hukuk fakültesi mezunu tabi imam hatipten bu fakülteye gitmiş. Daha da ilginç bir tarafı var." diye konuştu.

ERDOĞAN'IN 2014 SEÇİMLERİNDE KAZANMASINI YSK'YA BAĞLADI

YSK başkanının imam hatip mezunu olmasını hazmedemeyen Kongar, "2014 seçimlerinde herkes 'Ekmek için Ekmeleddin' diye aday olur mu dedi, onun da etkisi olabilir tabi de oradaki sorun Recep Tayyip Erdoğan gibi demir pençeli bir başbakanın görevlerinden istifa etmeden aday olmasıdır. Sorumlusu da YSK'dır." diyerek Başkan Erdoğan'ın adaylığının 'legal' olmadığını öne sürdü.

YANARDAĞ İMAM HATİPLERE NEFRET KUSTU: "BÖYLE BİR MODEL OLUŞMAYA BAŞLADI"

Bu sözler sonrasında araya giren Yanardağ ise, "Kaç tane yüksek yargı organı var. Danıştay, Sayıştay, Yargıtay ve YSK... En üstte Anayasa Mahkemesi var tabi. Dört yüksek yargı kurulu en son itiraz mercii temyiz görevi görüyor. Yüksek yargı kurumundan ikisinin başkanının kardeş olması enteresan." diye konuştu.

2021'en bu yana Sayıştay Başkanı görevini yürüten Metin Yener'i hedef alan Yanardağ, "Metin Yener'e baktım. Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olmuş. Siyasal bilgiler de hukuk dersi almış olabilirler. 1972 doğumlu, oldukça genç. Gazi Üniversitesi öncesindeki eğitiminden hiç söz edilmemiş. O da imam hatipli olabilir. Bunun önü açıldı artık olabilir" ifadelerini kullandı.

İmam hatip mezunlarının yüksek görevlere geldiğine vurgu yapan Yanardağ, "Böyle bir model oluşmaya başladı" diyerek rahatsızlığını bir kez daha dillendirdi. Sözlerinin devamında YSK Başkanı'nı bir kez daha hedef alan Yanaradağ, "Özel bir biçimde kayrılıp tırmandırıldığına dair iddialar var." diye konuştu.

Yorumlar 138 Yorum Var
  • Fiko 28.01.2023 12:45
    Sizi allah'a havale ediyorum
  • Mahmut 27.01.2023 12:32
    Şaşırdılar gerizekalilar
  • bülent 27.01.2023 12:32
    Niye rahatsız oluyorsunuz, imam hatipler bu ülkenin okulları değil mi, ne güzel işte haramı helali bilirler, ülkenin başkanı İmam hatipli zaten.. Şu İslam düşmanlığını bırakın .......
  • Bilgili olun 27.01.2023 12:21
    1- Atamızın Balıkesir hutbesini okuyun 2- Atamızın annesinin resmine bakın başı örtülü 3-Atamız hiçbir zaman camileri ahıra samanlığa çevirtmedi bunu hatırlayın kim yaptırdı onuda iyi bilirsiniz
  • Ne bu düşmanlık 27.01.2023 12:15
    Kardeşim vefat edince ortada kalmayalım hoca bizim cenaze namazımızı kıldırsın Ama yaşarken din düşmanlığı yapayım ALLAH SİZİ DOĞRU YOLA İLETSİN
Daha fazla yorum görüntüle