Manisa ve İzmir'in yüksek kesimlerinde kar yağdı

Manisa'nın Demirci ilçesi ile İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ Mahallesi'nde kar yağışı etkili oldu. Türkiye'nin en soğuk şehirlerinden biri olan Erzurum'da ise hala kar yağışının görülmemesi medyada yer almıştı.

Manisa ve İzmir'in yüksek kesimlerinde kar yağdı
Manisa ve İzmir'in yüksek kesimlerinde kar yağdı
GİRİŞ 27.01.2023 17:23 GÜNCELLEME 27.01.2023 17:23

Manisa'nın Demirci ilçesi ile İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ Mahallesi'nde kar yağışı etkili oldu.

Demirci'de sabah saatlerinde etkisini gösteren sağanak yerini kar yağışına bıraktı. Akçakertik, Türkmentepe, Sarıçayır ve Hışır mevkilerinde kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı.

Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı ilçe merkezinde çocuklar kartopu oynadı, kardan adam yaptı. Karayolları ekiplerinin yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Demirci Belediyesi ekipleri ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, kar yağışının aralıklarla devam ettiğini, ekiplerin buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapacağını söyledi.

ÖDEMİŞ'TE KAR YAĞIŞI

İzmir'in Ödemiş'e bağlı turizm merkezi Bozdağ Mahallesi de kar yağışıyla beyaza büründü.

Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Balcı, kar yağışının geçen hafta Bozdağ Kayak Merkezi'nin de bulunduğu yüksek kesimlerde etkili olduğunu, bugün de mahalle genelinde etkisini gösterdiğini söyledi.

ERZURUM HALA KIŞI GÖREMEDİ

Türkiye'nin en soğuk kentlerinden Erzurum'da ise sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. "Erzurum, 11 ay beyaz, 1 ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz" deyimiyle soğuk havası ozanların türkülerine de konu olan kentte, bahardan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığının gündüz 10 dereceye kadar çıktığı kentte güneşli havayı fırsat bilenler park, bahçe ve mesire alanlarında zaman geçirdi.

Aşağıdaki fotoğraf, 22 Ocak günü çekildi.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti